Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Porvooseen asettunut maailmanmestaritaikuri hämmästyttää pääkirjastolla

Porvoon pääkirjastossa nähdään taikoja torstaina 16. helmikuuta, kun näyttämötaikuuden maailmanmestari Marko Karvo nousee kirjaston lavalle kello 17.30. Porvooseen asettunut huipputaikuri kertoo hämmästyttävän esityksen ohella, miten hänestä tuli yksi maailman parhaista taikureista.

Karvo on kiertänyt maailmaa 40 vuotta ja esiintynyt johtavissa kabaree-, varietee- ja sirkusproduktioissa. Hänet on palkittu maailmanmestaruuden lisäksi alan arvostetuimmilla palkinnoilla esimerkiksi Ranskassa ja Espanjassa.

Suomessa Karvo on valittu vuoden viihdetaiteilijaksi sekä vuoden taikuriksi kolme kertaa.

Karvo osaa taikoa huivista linnun, lukea ajatuksia ja vapautua kahleista. Kyse ei kuitenkaan ole vain tempuista.

– Tärkeintä esityksissäni on ihmeellisyyden ja käsittämättömyyden, todellisen taikuuden tuntu. Suureksi taikuriksi ei voi tulla vain teknisellä osaamisella, vaan meitä yhdistää myös esiintymisvietti ja kunnianhimo. Suurten yleisöjen edessä esiintyminen vaatii henkistä kanttia, Karvo kertoo kirjaston tiedotteessa.

Karvo muistuttaa, että menestys vaatii myös uudistumista. Alan kilpailuihin ei koskaan mennä vanhalla numerolla.

Taikuuden illan ohjelma koostuu Karvon uran varrelle mahtuneista merkityksellisistä ohjelmanumeroista. Kokonaisuus on suunniteltu nimenomaan Porvoon pääkirjaston tiloihin sopivaksi ja yleisöä silmällä pitäen. Taikuriesityksen jälkeen tapahtumista vastaava kirjastonhoitaja Sanni Saarinen haastattelee Karvoa. Keskustelussa syvennytään taikurin elämään ja taikuuden salaisuuksiin niitä kuitenkaan kokonaan paljastamatta.

Taikuuden ilta on suomenkielinen, maksuton ja sopii koko perheelle. Yleisö voi illan päätteeksi esittää Marko Karvolle kysymyksiä.