Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Autosalvan tulos piti pintansa – "Tilauskannat poikkeuksellisen korkealla"

Porvoossa ja kuudessa muussa kaupungissa toimivan Autosalpa Oy:n viime vuoden tulos pysyi edellisvuoden tasolla, vaikka uusien autojen rekisteröinnit Suomessa painuivat alimmalle tasolleen lähes 30 vuoteen.

Autosalvan liikevaihto laski 150 miljoonaan euroon uusien autojen toimitusvaikeuksien vuoksi, mutta nettotulos oli 4,2 miljoonaa euroa.

– Pitkän tähtäimen strategiset muutokset vaihtoautotoiminnassa alkoivat tänä vuonna näkyä ja tulostaso saatiin pidettyä, Autosalvan toimitusjohtaja Tuukka Sirén sanoo tiedotteessa.

– Emme pystyneet täysin paikkaamaan vähäistä uusien autojen luovutusmäärää ja siitä johtuvaa liikevaihdon pudotusta. Riippuvuuteemme uusien autojen myynnistä on kuitenkin entistä pienempi. Toki myös kulukuri oli tiukka.

Sirén kertoo, että Autosalvan ja muidenkin uusia autoja myyvien autoliikkeiden tilauskannat ovat poikkeuksellisen korkealla.

– Se auttaa nyt alkanutta vuotta, mutta toimitusajat ovat edelleen joissain malleissa todella pitkiä.

Koko Euroopassa kysyntä kohdistuu yhä enemmän vähäpäästöisiin autoihin. Suomessa täyssähköisten ja erilaisten hybridien osuus oli yhteenlaskettuna noin 51 prosenttia.

– Muutos on selvä ja tervetullut. Markkinoille tulee kiihtyvällä vauhdilla lisää malleja hybridi- ja täyssähköisillä ratkaisuilla. Samalla latausajat lyhenevät ja yhdellä latauksella ajettavat matkat pitenevät. Näin sähköistetty moottori sopii yhä useammalle autoilijalle.

Autoala ennustaa tälle vuodelle 98 000 uuden auton rekisteröintiä, koska uusien autojen toimitusvaikeuksien odotetaan jatkuvan ainakin vuoden ensimmäisen puoliskon ajan.

– Uskomme, että 2024 on taas jo hyvinkin normaali vuosi – myös autokaupassa, Sirén arvioi.