Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Torstaina ei tarvita reppua – Linnankosken abien penkkariajelu kiertää kaupunkia karkkisateessa

Tärkeä päivä lähestyy ja jännitys kuplii rinta-alassa. Torstaina koittaa yksi lukion kohokohdista, jolloin uurastus palkintaan ja höllätään vähän ennen loppurutistusta. Linnankosken abien penkkariajelu starttaa puoliltapäivin ja kiertää kaupungilla tuttua reittiä. Karkkia sataa ja rekkaletkan lavoilta kajahtaa "aamuja nolla!"

Tiistaina abit maalasivat rekkoihin kiinnitettäviä lakanoita lukion kellarissa. Pinokkio lupaa aloittaa lukemisen heti huomenna. Pelisankari Super Mario on muuttunut muotoon SupermAbio ja sillä on päässään ylioppilaslakki. Internet-meemi Pepe the Frog on myös päässyt mukaan.

Abien huumori ja luovuus ovat tuottaneet jälleen kukkasia.

– Tämä on vähän tällainen Lilun sisäpiirivitsi. Jodeliin tuli pari kuukautta sitten viestejä: "tarviiks huomenna reppuu?" Siitä tuli hauska juttu. Siitä lähtien joka viikko joku laittaa saman viestin, Krista Koivusalo kertoo.

Millaisia hahmoja kulkueessa tänä vuonna nähdään? Ainakin eläinpukuja ja mehiläisiä.

Sofia Takala on valinnut Ihaa-asun, joka on itsessään jo hieman hiostava ja sopiva kylmiin olosuhteisiin. Loa Salon keijuasu sen sijaan nostattaa ihon kananlihalle.

– Jos tulee kylmä päivä, laitan päälle toppatakin ja palelen, hän naurahtaa.

Titta Anttila aikoo olla Hämähäkkimies, sillä hän kokee tiettyä yhdennäköisyyttä supersankarin arkipersoonan, Peter Parkerin, kanssa.

– Leikkaisin tukan lyhyemmäksi ja minulla on silmälasit, niin on vähän samaa näköä, hän perustelee.

Teri Manninen on valinnut hahmokseen Salama McQueenin Autot-elokuvasta.

– Löysin netistä rallikuskiasun. Olen siis ihmisversio, en sentään vedä autoasua päälle.

Moni on odottanut abiajelua alakoulusta lähtien, jolloin rekkaletka ajoi ensimmäisen kerran koulun pihaan. Tämän vuoden abit ovat siitä onnekkaassa asemassa, että he saavat järjestää abishow'n ilman koronarajoituksia oikealle yleisölle.

– Monille jäi huono fiilis vanhojen tansseista. Yleisöä sai olla vain rajoitetusti ja treenatessa oli maskit. Kiva, että saadaan pitää penkkarit niin kuin kuuluu, Sofia Takala sanoo.

Millaisia muistoja aiempiin penkkareihin liittyy? Karkkisade, kasvojen tuhriminen huulipunalla, teippi ja nippusiteet.

– Sipoossa piti kieltää roskikset, kun ihmiset heittivät roskapussit pois ja keräsivät karkit koreihin, Koivusalo kertoo.

Takala myöhästyi kerran tunnilta, kun hänet oli sidottu nippusiteillä kiinni tuoliin.

Anttila sai ala-asteella päällensä glitterisateen, jota varisi viikkotolkulla tukasta ja vaatteista.

Yhden asian opettajat ovat kieltäneet. Ketään ei saa enää teipata tuoliin ja laittaa ajelemaan hissillä edes takaisin.

– En usko, että nämä ovat aiheuttaneet kenellekään traumoja. Olemme nauraneet itse mukana. Ketään ei pakoteta mihinkään vastentahtoisesti, Koivusalo korostaa.

– Se on hyvän mielen päivä, Arttu Ahola lisää.