Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Selvitys: Asut sitten vuokralla tai omistusasunnossa, Helsingissä on kalleinta – näin voit säästää 262 euroa kuukaudessa

Asuu sitten omistusasunnossa tai vuokralla, molemmissa tapauksissa Helsinki on Suomen kallein paikkakunta. Asia käy ilmi VertaaEnsin.fi -verkkopalvelun tekemästä selvityksestä.

Omistusasuminen on Suomessa kallistunut eniten Seinäjoella, missä yhdestä neliömetristä joutuu maksamaan keskimäärin 245 euroa enemmän kuin viime vuonna.

Suurin hinnan lasku on puolestaan tapahtunut Mikkelissä, missä yhdestä neliömetristä joutuu maksamaan keskimäärin 199 euroa vähemmän viime vuoteen verrattuna.

Vuokra-asuminen on kallistunut Suomessa eniten Rovaniemellä, missä neliömetristä maksetaan keskimäärin 0,44 euroa enemmän kuin viime vuonna. Suurin hinnan pudotus on puolestaan tapahtunut Hyvinkäällä, missä neliömetrin hinta on laskenut keskimäärin 0,07 euroa.

Helsinkiläinenkin voi selvityksen perusteella halutessaan asua myös edullisesti. Asunnon sijainti kaupungin sisällä määrittää suurimmaksi osaksi sen, kuinka kallista asuminen viime kädessä on. Esimerkiksi Kampissa asuvalla 50-neliöisen kerrostalokaksion lainanlyhennys ja hoitovastike ovat keskimäärin yhteensä 1 747,62 euroa kuussa. Tämä on 959,14 euroa enemmän kuin Malmilla asuvalla, jonka kerrostalokaksion kustannukset ovat yhteensä keskimäärin 788,48 euroa kuussa.

Vuokra-asuminenkaan ei Helsingissä ole edullista ja siitä on havaittavissa sama trendi, joskin heikompana. Hienostoalue Eirassa 50 neliön kerrostalokaksiosta saa maksaa vuokraa keskimäärin 1 169,50 euroa kuukaudessa, kun taas Mellunmäessä vastaava kerrostalokaksion vuokra on keskimäärin 907,50 euroa kuukaudessa.

Mellunmäessä asuvalle jää siis nettopalkasta keskimäärin 262 euroa enemmän käteen kuin Eirassa asuvalla.

Uutista päivitetty 10.2. kello 10.49: Lisätty linkki alkuperäiseen selvitykseen sekä muokattu selvityksen tehneen palvelun nimeä.