Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Noitakuningas vei voiton Parppeinvaaralla – porvoolainen Timo Koivisto toi taas mitaleja jääveistoksillaan

SM-kisoissa saivat veistäjät moniulotteisia tulkintoja Vaarojen maa -teemasta.

Lumenveiston SM-kilpailijat saivat irti Vaarojen maa -teemasta moniulotteisia tulkintoja ILO!LUMI-tapahtumassa Ilomantsin Parppeinvaaralla 10.–12. helmikuuta.

– Kaikkinensa oli hienoa, miten erilaisia lähestymistapoja veistäjät saivat irti tämänkertaisesta teemasta, luonnehti tuomariston puheenjohtaja, moottorisahaveistäjänä tunnettu Juha Käkelä Ylöjärveltä.

Taiteellisen joukkuesarjan voitti Joroisista ja Porvoosta saapunut kolmihenkinen Veistomania. Jussi Katajiston, Riitta Matikaisen ja Paula Saulaman Vaarojen mail on tarinallinen teos käkilinnusta viestin tuojana.

Soolokisassa korkeimmalle palkintopallille nousi porvoolainen Timo Koivisto teoksellaan Vaarojen noitakuningas. Koivisto on myös edellisen lumenveiston SM-kisan voittaja Kuusankoskella vuonna 2018.

Soolosarjan yleisöäänestyksen voitti ylivoimaisesti yli sadan äänen erolla Lappeenrannassa asuva August Eskelinen teoksellaan Väinämöisen rukous. Joukkueista samoin selkeä suosikki oli Kuusankoskelta ja Kouvolasta tulleen Lumistit-kolmikon Muista aina liikenteessä. Yleisöääniä annettiin yli 700.

Porvoolainen Koivisto starttasi talven veistokisat edellisenä viikonloppuna Kalajoella, josta Porvooseen oli tuomisena kaksi jäänveistomitalia. Koivisto toi hopeaa ja Paula Saulama pronssia. Ensi viikonloppuna vuorossa ovat jäänveiston SM-kisat Oittaalla.