Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Porvoossa on K-Supermarket-ketjun eniten myyvä kauppa – "Ihan mieletön suoritus"

K-Supermarket Tarmolan valinta Vuoden leipäkaupaksi sai maanantaina tyytyväisen ilmeen myös Keskon Etelä-Suomen aluejohtajan Mika Sivulan kasvoille. Leipäosaston paremmuudesta on Suomen Leipuriliiton kilpailussa kuitenkin mitellyt yksin K-ryhmässä lähes 250 K-supermarketia ja 81 K-Citymarketia, ja kilpailijoillakin on merkittävä määrä kauppoja.

– Tässä isossa joukossa vetää teidän osasto ykköstilan, ihan mieletön suoritus!

Keskolla on ainoana Suomessa käytössä kauppias-yrittäjä-malli, jossa yrittäjä-vetäjä laittaa koko osaamisensa ja elämäntyönsä peliin, kuten Jani Heinänen Porvoossa on tehnyt. Hänellä tulee loppuvuonna täyteen 20 vuotta K-kauppiaana.

– K-Supermarket Tarmola on supermarketketjun eniten myyvä kauppa Suomessa. Tuossa joukossa on kuitenkin myös mukana suuria kauppoja Helsingin keskustasta ja metropolin isojen väylien varrelta. Se kertoo siitä, että täällä on erittäin vahvaa ja hyvää tekemistä, Sivula sanoi.

Suomen Asiakastiedon mukaan J & K Heinänen Oy:n liikevaihto oli 37,4 miljoonaa euroa vuonna 2022, jolloin yhtiö työllisti 58 henkilöä. Liikevaihto nousi 2,6 prosenttia edellisvuodesta. Liiketoiminnan voitto oli 602 000 euroa ja liikevoittoprosentti oli 1,6. Yhtiön omavaraisuusaste oli 75 prosenttia.

Sivulan mukaan K-ryhmällä on viime vuosina ollut tapa, että kauppiaille ja kaupan työntekijöille annetaan enemmän valtaa siten, ettei esimerkiksi K-supermarketteja halutakaan monistaa konseptiin täysin samanlaisiksi kaupoiksi jokaisessa niemen notkossa ympäri maata.

– Mietitään, miten voidaan olla parempi kauppa juuri tässä paikassa juuri näillä asiakkailla. Tässä on kyse muustakin kuin kaupanteosta. Halutaan samalla viedä eteenpäin suomalaista ja paikallista ruokakulttuuria ja myös leipäkulttuuria, joka on nyt nousussa ja olemme siinä mielellämme mukana.

Lisätty 15.2. kello 13.45 Jani Heinäsen yrityksen, joka vastaa K-supermarket Tarmolan toiminnasta, yrityksen taloustiedot Suomen Asiakastiedon mukaan.