Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Hautalehto-kirjailija Christian Rönnbacka vierailee naisten päivänä Porvoossa

Suomen tämän hetken luetuimpiin dekkarikirjailijoihin lukeutuva Christian Rönnbacka vierailee Peipon koululla Gammelbackassa naisten päivänä eli keskiviikkona 8. maaliskuuta. Kello 18 alkavan tilaisuuden järjestää Naisten Pankki Porvoon vapaaehtoiset.

– Rönnbacka kertoo elämästään ja urastaan poliisina, dekkaristina ja eränkävijänä. Hän vastaa myös yleisön kysymyksiin. Kysymyksiä voi esittää ja keskustelua käydä myös ruotsiksi, Naisten Pankki Porvoon tiedotteessa sanotaan.

Rönnbacka tunnetaan muun muassa TV-sarjasta Kylmä syli. Siinä Mikko Leppilammen tähdittämä rikoskomisario Antti Hautalehto ratkoo visaista rikosvyyhteä. Sarjan ja kirjan tapahtumat sijoittuvat Porvooseen.

Pian tuotantoon on tulossa myös uusi Hautalehto-kausi, joka pohjautuu kirjaan Rakennus numero 31.

Kaiken kaikkiaan Antti Hautalehto -sarjaa on ilmestynyt kymmenen osan verran vuosina 2012–2022. Vuodesta 2022 Rönnbacka on kirjoittanut myös uutta sarjaa, jossa päähenkilönä kansainvälisen rikollisuuden syövereissä seikkailee Henna Björk.

Ennen kirjailijan uraa Rönnbacka on toiminut poliisina pääkaupunkiseudulla, keskusrikospoliisissa ja vakuutusetsivänä.

Naisten Pankki on suomalainen järjestö, joka toimii Kirkon Ulkomaanavun yhteydessä. Se kerää varoja kehittyvien maiden naisten kouluttamiseen ja yrittäjyyden tukemiseen. Samalla tuetaan luku-, kirjoitus- ja laskutaidon opetusta ja naisten omia säästö- ja lainaryhmiä.

– Christian Rönnbacka haluaa avustaa naisten kouluttamista ja tuo kirjojaan myytäväksi tilaisuuteen. Niiden myyntituotto menee lyhentämättömänä Naisten Pankin hyväksi samoin kuin vapaaehtoisten järjestämän kahvion tuotto, järjestäjät kertovat.