Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Työllisyysalueen valmistelu alkaa – Itä-Uudenmaan kunnat työvoima- ja yrityspalveluissa yhteen Porvoon johdolla 2025?

Suomen hallitus valmistelee lakiuudistusta, jonka mukaan työvoima- ja yrityspalvelut on tarkoitus siirtää valtiolta kuntien vastuulle vuoden 2025 alussa. Lakiesityksen mukaan kunta voisi järjestää työvoimapalvelut itsenäisesti, jos kunnan työvoiman määrä on vähintään 20 000.

Tämä toteutuu Itä-Uudellamaalla vain Porvoon kaupungissa, joten liikkeelle on lähdössä esitys, jonka mukaan Porvoo järjestäisi työvoima- ja yrityspalvelut tulevaisuudessa yhdessä Askolan, Lapinjärven, Loviisan, Myrskylän, Pukkilan ja Sipoon kanssa.

Porvoo on ensimmäiseksi lähettämässä aiesopimuksen käsiteltäväksi muille alueen kunnille. Jotta yhteinen valmistelu voidaan käynnistää, jokaisen kunnan täytyy sitoutua asiaan aiesopimuksella.

– Pidämme tarkoituksenmukaisena, että Porvoo toteuttaa valmistelutyön ensisijaisesti yhdessä muiden kuntien kanssa. Jos yhteistoiminta-aluetta ei synny, Porvoo järjestää palvelut itsenäisesti, apulaiskaupunginjohtaja Fredrick von Schoultz kertoo kaupungin tiedotteessa.

– Valmisteluaikataulu on tiukka, joten pyydämme aiesopimuksia maaliskuun aikana, jotta valmistelutyölle jää mahdollisimman paljon aikaa, hän jatkaa.

Aiesopimuksella ilmaistaisiin yhteinen tahto ja sitoutuminen siihen, että Askolan, Lapinjärven, Myrskylän, Pukkilan ja Sipoon kunnat sekä Porvoon ja Loviisan kaupungit valmistelevat yhteistä työllisyysaluetta, jossa Porvoon kaupunki toimisi kuntalain tarkoittamana vastuukuntana.

Porvoon kaupunki resursoi valmistelua vähintään yhdellä kokopäiväisellä projektipäälliköllä. Porvoon kaupunki ehdottaa muille kunnille, että ne kustantaisivat vähintään yhden yhteisen valmistelijaresurssin.