Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Arkistot paljastavat uutta Askolassa vuonna 1800 tapahtuneesta murhasta – luvassa totista true crimea

Rikostarinat eli true crime on tänä päivänä valtavan suosittu viihteen genre, jota kulutetaan niin kirjoina kuin podcasteina. Selvittämättömiä murhamysteereitä ja hurjia tarinoita löytyy kuitenkin niinkin läheltä kuin Askolasta.

Mihin katosi kruununnimismies Adam Fredrik Levan, kun Maria Henriksdotter oli puukottanut miehensä kuoliaaksi Askolassa vuonna 1800? Entä mitä Porvoon papit kirjoittivat kirjeessä maaherralle, kun vaimon mestaus peruttiin?

Askolan tarinapiiri kokoontuu maanantaina Askolan pääkirjastossa. Tarinapiirissä puidaan tammikuussa 1800 tapahtunutta julmaa tekoa, kun Askolan kirkonkylällä sijaitsevan lampuodin vaimo puukotti miehensä kuoliaaksi. Edelleen Askolassa kerrotaan tarinaa, jonka mukaan kyläläiset pakotettiin todistamaan Maria Henriksdotterin mestausta Porvoossa.

– Askolassa on seurattu Maria Henriksdotterin vaiheita suurella mielenkiinnolla ja olemme löytäneet tietoja sekä kirkonkirjoista että arkistojen kätköistä. Sukututkija Maaret Räsänen kertoo viimeisistä arkistolöydöistään. Kuva tarkentuu pala palalta, Askolan kirjastonjohtaja Keth Strömdahl kertoo.

True Crime Askola 1800 – Askolan tarinapiiri kokoontuu 6.3. kello 17–19 Askolan pääkirjastossa.