Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Tuliko sinulle ennätyksellinen sähkölasku vuoden vaihteessa? Sähkölaskujen hyvityslaskuja ryhdytään nyt laskemaan, mutta Porvoon Energialla on taas pulmia järjestelmien kanssa

Sähkölaskuihin on tulossa hyvityksiä keväällä, sillä eduskunnan hyväksymä laki takautuvasti maksettavasta sähköhyvityksestä tuli voimaan 6. maaliskuuta.

Porvoon Energia tiedottaa, että sähköhyvitys maksetaan sähkönmyyntiasiakkaille niin pian kuin mahdollisesti. Vaadittujen järjestelmämuutosten takia hyvitystä ei todennäköisesti makseta vielä huhtikuussa. Hyvitykset tehdään tuleville laskuille automaattisesti.

Kymenlaakson Sähkö erittelee tiedotteessa, että hyvitys tulee kahdessa erässä, joista ensimmäinen on huhtikuussa laskun yhteydessä (jos se lukeutuu asiakkaan laskutusrytmiin) ja toinen erä toukokuussa tai sitä seuraavassa laskussa.

Sähköhyvitystä maksetaan kuluttajille, joiden sähköenergian hinta on ollut marras/joulukuussa 2022 tai tammikuussa 2023 yli 10 snt/kWh tai joilla on ollut Pörssisähkösopimus.

Ensimmäinen erä lasketaan marras- ja joulukuun sähkölaskuista. Toisen erän hyvitys lasketaan tammikuun 2023 sähkölaskusta ja se kerrotaan kahdella. Omavastuu on 90 euroa kuukaudessa, ja hyvitys sen ylittävältä osalta 50 prosenttia sähköenergian kokonaishinnasta, mutta enintään 700 euroa per kuukausi.