Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Bussi kaatui Sipoossa liukkaalla tiellä ojaan kyljelleen – kyydissä 20 koululaista

Linja-auto suistui Sipoossa ojaan ja kaatui kyljelleen tiistaina aamulla puoli kahdeksan aikoihin. Onnettomuus sattui Massbyntiellä lähellä Immersbyntietä. Massbyntie on tällä hetkellä poikki.

Ojaan ajautuneessa bussissa oli noin 20 henkilöä. Heistä yksi lievästi loukkaantunut vietiin tarkistettavaksi ensiapuun.

Tämän lisäksi liukkailla teillä vaikeuksiin joutui myös toinen bussi. Se ajautui kaiteeseen, eikä henkilövahinkoja tullut.

– Nämä ovat nimenomaan sellaisia linjoja, joilla koululaiset menevät kouluun, kertoo HSL:n viestinnän päivystäjä Tuija Ruoho.

Ruoho kertoo, että kun kuljettajat huomaavat liikkeelle lähtiessään huonokuntoisen tien, he informoivat siitä eteenpäin. Kyseinen bussi, joka ajatui ojaan, oli päivän ensimmäisiä vuoroja, joten tieto liukkaasta tiestä ei ollut ehtinyt vielä välittyä kuljettajalle.

– Kun liikenteessä huomataan, että tien kunto ei salli ajamista, niin sitten eivät seuraavat vuorot enää lähde, koska todetaan se liian vaaralliseksi.

– Kyseiset linjat on nyt toistaiseksi peruttu, kunnes tielle saadaan kunnossapitoa, jotta siellä voi taas ajaa.

Tuija Ruoho toteaa, että turvallisuus edellä mennään, mutta tietenkin yritetään aina ajaa silloin, kun se vaan on mahdollista. Tämä on kaksisuuntainen asia. Turvallisuus edellä, mutta pyritään ajamaan vuorot jos mahdollista.

Ruoholla ei ole tilastoa siitä, kuinka monta kertaa koulubussit ovat joutuneet vaikeuksiin kyseisellä alueella, mutta hänen käsityksensä on, että tapauksia on ollut aikaisemminkin.

– Tänään oli varmaankin yksi talven pahimmista keleistä, kun ensin satoi lunta, sitten vettä ja lämpötila nousi. Liukasta on joka puolella.

Poliisi tutkii onnettomuuteen johtaneita syitä. Itä-Uudenmaan Sosiaali- ja Kriisipäivystys pyrkii tavoittamaan onnettomuuspaikalta poistuneet lapset.

Muutettu klo 10.39 tieto siitä, että toinen bussi ajoi samalla tiellä kaiteeseen ja että Massbyntie on edelleen poikki.

Lisätty klo 11.20 tieto siitä, että yksi lievästi loukkaantunut vietiin hoitoon.