Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Poliisi tutkii koulubussin ulosajoa Sipoossa, kriisipäivystys yrittää tavoittaa kyydissä olleita lapsia

Tiistaiaamuna Sipoossa sattuneessa koulubussionnettomuudessa oli onnea matkassa, sillä kaikki ainekset vielä vakavampaan onnettomuuteen olivat olemassa.

Koululaisia kuljettanut linja-auto suistui peilijäiseltä tieltä Sipoon Immersbyntiellä puoli kahdeksan aikaan ja liukui lopulta kyljelleen noin pari metriä tietä alempana olevalle pellolle. Onnettomuus sattui kapeahkolla Immersbyntiellä lähellä Massbyntien risteystä.

HSL:n linjaa 994 ajavassa bussissa oli noin 20 henkilöä.

–Yksi matkustaja loukkaantui lievästi ja hänet toimitettiin ensihoidon toimesta tarkastettavaksi. Oli onni, ettei kukaan loukkaantunut vakavasti. Tämän yhden lisäksi muita loukkaantuneita ei tiettävästi ollut. Osa lapsista oli poistunut paikalta ennen pelastuslaitoksen saapumista ja heitä nyt poliisi yrittää tavoitella, kertoo päivystävä palomestari Timo Tuomainen Itä-Uudenmaan pelastuslaitokselta.

Pelastustöihin hälytettiin useita pelastuslaitoksen, ensihoidon ja sopimuspalokuntien yksiköitä.

Ajokeli onnettomuuspaikalla oli erittäin huono. Tie oli paksussa kirkkaassa jäässä, ja jään päällä oli vettä.

– Tänä aamuna on ollut todella liukasta joka puolella. Kun pakkasen jälkeen tuli lunta, lämpötila nousi ja vesisade vielä päälle, niin siitä seurasi aivan pääkallokeli. Hiekoitustyöt ovat käynnissä vielä monessa paikassa, Tuomainen sanoo.

Poliisi tutkii onnettomuuteen johtaneita syitä. Itä-Uudenmaan Sosiaali- ja Kriisipäivystys pyrkii tavoittamaan onnettomuuspaikalta ennen viranomaisten tuloa poistuneet lapset. Myös poliisi pyytää paikalta poistuneita osallisia ottamaan yhteyttä poliisin numeroon 029 5438 758.

HSL:n viestinnän päivystäjä Tuija Ruoho kertoo aamulla ojaan suistuneen bussin olevan nimenomaan sellainen, jolla koululaiset kulkevat kouluun.

Ruoho kertoo, että kun kuljettajat huomaavat liikkeelle lähtiessään huonokuntoisen tien, he informoivat siitä eteenpäin. Kyseinen bussi, joka ajautui ojaan, oli päivän ensimmäisiä vuoroja, joten tieto liukkaasta tiestä ei ollut ehtinyt vielä välittyä kuljettajalle.

– Kun liikenteessä huomataan, että tien kunto ei salli ajamista, niin sitten eivät seuraavat vuorot enää lähde, koska todetaan se liian vaaralliseksi.

– Linjat 993 ja 994 on nyt toistaiseksi peruttu, kunnes tielle saadaan kunnossapitoa, jotta siellä voi taas ajaa.

Ruoho toteaa, että turvallisuus edellä mennään, mutta vuorot pyritään aina ajamaan jos mahdollista.

Ruoholla ei ole tilastoa siitä, kuinka monta kertaa koulubussit ovat joutuneet vaikeuksiin kyseisellä alueella, mutta hänen käsityksensä on, että tapauksia on ollut aikaisemminkin.

– Tänään oli varmaankin yksi talven pahimmista keleistä.