Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Sipoon bussiturmassa oli 20 lasta ja hoitamattomalla tiellä ainekset suuronnettomuuteen – näin OTKES vastaa turvallisuustutkintaa koskien

Sipoossa aamulla sattuneessa bussiturmassa on edelleen tie poikki muulta liikenteeltä. Koululaiskuljetus ajoi tieltä Massbyntiellä lähellä Immersbyntietä kyydissään 20 lasta.

Poliisi tutkii onnettomuuteen johtaneita syitä. Itä-Uudenmaan Sosiaali- ja Kriisipäivystys pyrkii Sipoon Sanomien mukaan tavoittamaan onnettomuuspaikalta poistuneet lapset.

Samalla lumisella tiellä ajoi heti perään toinenkin saman liikennöitsijän bussi tieltä, mutta kaiteeseen. HSL ilmoitti keskeyttäneensä liikennöinnin tiellä toistaiseksi, kunnes tien kunnossapito on hoidettu.

Bussi kaatui Sipoossa liukkaalla tiellä ojaan kyljelleen – kyydissä 20 koululaista

Seurauksiltaan vähäinenkin tapahtuma tai vaaratilanne voidaan tutkia Oikeusministeriön alaisuudessa toimivan Onnettomuustutkintakeskuksen (OTKES) toimesta, jos se aiheutti vaaraa usealle henkilölle ja tutkinnan arvioidaan tuottavan merkittävää tietoa yleisen turvallisuuden parantamiseksi ja onnettomuuksien ehkäisemiseksi.

Turvallisuustutkintaa tehdään yleisen turvallisuuden parantamiseksi ja uusien onnettomuuksien ennaltaehkäisemiseksi.

Sipoon tutkinta ei toistaiseksi näytä olevan sellainen.

– Meillä olevien tähänastisten tietojen perusteella ei ylitä tutkintakynnystä, vastaa Otkesin viestintäpäällikkö Tiina Bieber.

Turvallisuustutkinnassa selvitetään onnettomuuksiin ja vaaratilanteisiin liittyvien tapahtumien kulku, syyt ja seuraukset sekä tehdyt pelastustoimet ja viranomaisten toiminta, sekä turvallisuusasioiden huomiointi.

Poliisi tutkii koulubussin ulosajoa Sipoossa, kriisipäivystys yrittää tavoittaa kyydissä olleita lapsia