Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Veteraanikeräys alkaa Porvoossa lauantaina

Porvoon Reserviupseerikerho, Porvoon Reserviläiset, Porvoon seudun Rauhanturvaajat ja Itä-Uudenmaan Maanpuolustuskilta järjestävät yhdessä valtakunnallisen Veteraanikeräys-tapahtuman Porvoossa lauantaina 18. maaliskuuta.

Keräys suoritetaan lipaskeräyksenä kello 9–15 ja keräyspisteitä on lauantaina Tarmolan K-Supermarketissa, Kauppakeskus Lundin aulassa, Citymarket edustalla ja Näsin S-Marketin aulassa.

Veteraaniyhdistykset ja -osastot jakavat keräystuottoa hakemusten mukaan eniten apua tarvitseville sotiemme veteraaneille, heidän puolisoilleen ja leskilleen. Keräyksellä tuetaan heidän kuntoutustaan ja mahdollisuutta parhaaseen elämänlaatuun eli asumiseen omissa kodeissaan mahdollisimman pitkään.

– Tuen tarve kasvaa, sillä veteraanien kunto heikkenee. Porvoossa on 13 sotaveteraania, jotka kuuluvat paikallisiin veteraanijärjestöihin. Heidän lisäkseen on tuen tarpeessa olevia puolisoita ja leskiä noin 80. Veteraanien rivit harvenevat ja siksi on tärkeää muistaa nyt heitä, kunniakansalaisiamme ja itsenäisen isänmaamme sankareita, muistuttaa veteraanikeräyksen koordinaattori, yhteysupseeri Erkki Naumanen Porvoon Reserviupseerikerho ry:n tiedotteessa.

Suomessa on elossa vielä 3000 veteraania. Heistä sotainvalideja on noin 500. Veteraanit ovat keski-iältään yli 97-vuotiaita. Lisäksi veteraanien puolisoita, leskiä ja sotaleskiä on noin 9000.