Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Hovioikeus: United Brotherhood on järjestäytynyt rikollisryhmä – Jengin porvoolainen johtaja Tero Holopainen tuomittiin lähes 10 vuoden vankeuteen

United Brotherhood on laissa tarkoitettu järjestäytynyt rikollisryhmä ja rikosten tekeminen osana jengitoimintaa on rangaistusten koventamisperuste. Näin näkee hovioikeus keskiviikkona antamassaan tuomiossa.

Hovioikeuteen tulleessa jutussa oli kyse rikosvyyhdistä, johon kuului muun muassa useita törkeitä huumausainerikoksia, törkeitä ampuma-aserikoksia, ryöstöjä, törkeitä kiristyksiä ja törkeitä varkauksia. Asiakokonaisuuteen kuului myös useita törkeitä talousrikoksia.

Syytettyinä oli useita jengin jäseniä.

Hovioikeus tuomitsi United Brotherhoodin johtajan, porvoolaisen Tero Holopaisen, kaikkiaan 9 vuoden ja 8 kuukauden pituiseen vankeusrangaistukseen. Rangaistus pysyi samana kuin käräjäoikeudessa, vaikka hovioikeus hylkäsi esimerkiksi osan huumerikoksista.

Toisaalta hovioikeus katsoi Holopaisen syyllistyneen joihinkin ampuma-aserikoksiin, joiden syytteet käräjäoikeus oli hylännyt.

Aiemmin käräjäoikeudessa Holopainen tuomittiin yhteensä 12 rikoksesta, muun muassa törkeistä huumausainerikoksista, törkeästä rahanpesusta, ampuma-aserikoksista ja ryöstöstä.

Jo aiemmin käräjäoikeus oli tuomiossaan linjannut, että Holopainen, 51, oli toiminut UB:n tosiasiallisena johtajana ainakin vuodesta 2016.

Muut jengiläiset saivat hovioikeudessa rangaistuksekseen vankeutta 4 kuukaudesta 6 vuoteen 6 kuukauteen. Hovioikeus hylkäsi kolmen vastaajan syytteet.