Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Porvoon oratoriokuoro esiintyy maaliskuussa tuomiokirkossa – yli kahdeksankymmentäpäinen laulajajoukko on jälleen koossa kolmen vuoden tauon jälkeen

Koronapandemia katkaisi Porvoon oratoriokuoronkin toiminnan juuri, kun oltiin päästy hyvään vauhtiin Joseph Haydnin säveltämän Nelson-messun harjoittelussa. Nyt kolmen vuoden tauon jälkeen on yli kahdeksankymmentäpäinen laulajajoukko jälleen koossa ja kuoro pääsee esittämään messun yhdessä Kirkkonummen kamariorkesterin sekä solistien kanssa.

Joseph Haydnin Nelson-messu kuullaan Porvoon tuomiokirkossa sunnuntaina 26. maaliskuuta kello 18. Konsertin johtaa Eric-Olof Söderström ja solisteina illan konsertissa laulavat sopraano Elina Rantamäki, altto Minna Grönthal, tenori Niilo Erkkilä ja basso Toni Hintsala.

Haydn sävelsi aikanaan kaksitoista messua ja useilla niistä on oma lisänimi. Tässä tapauksessa ”Nelson” viittaa brittiläiseen armeijan johtohenkilöön, jonka sotamenestyksen kunniaksi messu on sävelletty. Nelson-messulla on myös toinen lisänimi, ”Missa in Angustiis”, joka kääntyy vapaasti ”Messu ahdistavina aikoina”. Messun musiikki ei kuitenkaan ole kaikilta osin vain synkeää vaan monissa kohtaa myös toiveikasta, jopa riemukasta.

Konserttiin voi ostaa lippuja etukäteen Luckanista tai osoitteesta netticket.fi. Mikäli konsertti ei ole loppuunmyyty, lippuja saa myös tuomiokirkon ovelta ennen konserttia.