Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Porvoon kaupunki hakee jälleen nuoria muusikoita kesätöihin tuomaan iloa katukuvaan – esiintymispaikkoja eri puolilla kaupunkia

Porvoon kaupunki hakee jälleen nuoria muusikoita Kesämusiikkia Porvoossa -kulttuuriprojektiin. Tarkoituksena on täyttää Porvoon katukuva ja äänimaailma elävällä musiikilla. Samalla projekti tukee nuoria soittajia.

– Kesämusiikkia Porvoossa on toteutettu nyt kahtena kesänä ja olemme saaneet todella paljon positiivista palautetta sekä kaupunkilaisilta että esiintyjiltä. Olemme innoissamme siitä, että pystymme jälleen tarjoamaan nuorille muusikoille kesätöitä, jossa heillä on mahdollisuus kasvattaa kokemusta ja kehittyä esiintyjänä, kertoo kulttuurituottaja Thomas Weissman kaupungin tiedotteessa.

Kesämusiikin lähettiläät liikkuvat tiedotteen mukaan kaupungin keskustassa arkisin 6.–22. kesäkuuta välisenä aikana.

Nuoret esiintyvät puistoissa, toreilla, vierasvenesatamassa, Taidetehtaalla sekä länsirannalla Aleksin puistossa ja Taidetehtaan rantapuistossa. Esiintymisille ei ole määritelty tiettyjä aikoja, vaan muusikot kiertävät alueilla vapaasti arkisin tiistaista perjantaihin kello 12–16.

Projektiin haetaan innokkaita 16–23-vuotiaita musiikin esittäjiä Porvoon seudulta. Mukaan voi hakea joko soolo- tai duokokoonpanolla ja mukaan valitaan kolme kokoonpanoa.

– Tyyli on vapaa ja toivomme, että mukaan hakisi jälleen kerran kirjava joukko muusikoita. Yksi kriteeri kuitenkin on, eli soittimen ja esiintymisen täytyy olla sellainen, että sen kanssa pystyy liikkumaan ja vaihtamaan esiintymispaikkaa, kertoo tuottaja Marika Kettunen kaupungin tiedotteessa.

Kullakin esiintyjällä on kesäkuun aikana 12 esiintymispäivää ja urakasta maksetaan 600 euroa. Mukaan voi hakea laittamalla sähköpostilla kuvauksen kokoonpanosta ja materiaalia musiikista osoitteeseen musiikkiopisto@porvoo.fi 21. huhtikuuta kello 15 mennessä. Tarkemmat hakuohjeet löytyvät kaupungin nettisivuilta.

Kesämusiikkia Porvoossa projektin järjestävät Porvoon kaupungin kulttuuripalvelut ja Porvoonseudun musiikkiopisto yhteistyössä Taidetehtaan säätiön kanssa.