Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

508 nuorta haki Porvoon kaupungin kesätyöpaikkoja, 120 saa paikan

Hakuaika Porvoon kaupungin koululaisille ja opiskelijoille tarjoamiin kesätyöpaikkoihin on päättynyt.

Kaupunki tarjoaa kesätyöpaikan noin neljäksi viikoksi 120 koululaiselle ja opiskelijalle. Hakemuksia tuli kaupungin tiedotteen mukaan tänä vuonna 508. Hakijoiden määrä oli lisääntynyt viime vuodesta, jolloin heitä oli 463.

Kaupungin eri yksiköt tekevät valintansa hakemusten ja haastattelujen perusteella. Valituille ilmoitetaan sähköpostilla valinnasta 30. huhtikuuta mennessä.

Kaupungin tiedotteen mukaan suosituimpia kesätyöpaikkoja olivat tänä vuonna lastenhoitotehtävät varhaiskasvatuksessa, joihin tuli 130 hakemusta. Kirjastoon, leireille ja taidekouluun kohdistui 110 hakemusta. Myös viheralueiden kunnossapito on ollut vuosittain suosituimpien kesätyöpaikkojen joukossa, tällä kertaa hakijoita oli 87. Kesätyöntekijöitä haettiin myös muun muassa toimistotyöhön.

Kaupungin tarjoamat kesätyöpaikat on tarkoitettu nuorille, jotka ovat täyttäneet 15 vuotta, mutta eivät 24 vuotta ennen 1.1.2023. Kesätyöllistämisen avulla kaupunki tarjoaa nuorille myös mahdollisuuden tutustua työelämään. Samalla nuoret voivat tutustua kunta-alan työtehtäviin ja kaupunkiin työnantajana.

Nuorten kesätyöpaikkojen lisäksi Porvoon kaupunki tukee 250 euron suuruisella kesätyösetelillä Porvoossa toimivia työnantajia näiden palkatessa 2005–2007 syntyneen nuoren kesätöihin.