Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Etelämantereen tutkimusmatkailija Mika Kalakoski kertoo matkoistaan Askolan tarinapiirissä

Askolan tarinapiirissä lähdetään maanantaina 20. maaliskuuta pingviinien maisemiin, kun tutkimusmatkailija Mika Kalakoski saapuu tarinapiirin vieraaksi.

Kalakoski on Suomen Etelämanner-operaatioiden päällikkö Ilmatieteenlaitokselta ja hän on vieraillut Etelämantereella lukemattomia kertoja. Suomella on ollut tutkimusasema Etelämantereella jo yli 30 vuotta, Kalakosken ensimmäinen matka asemalle toteutui vuonna 1999.

Kalakoski kertoo Askolan pääkirjastolla Etelämantereen tutkimusmatkojen järjestelyistä, kuinka tutkimusmatkaa valmistellaan ja millaista on elämä Suomen tutkimusasema Aboalla. Illan aikana tutustutaan Etelämanner-operaatioihin ja katsotaan kuvia Etelämantereelta viimeisimmän FINNARP-retkikunnan matkasta sekä keskustelaan esityksen aikana heränneistä kysymyksistä.

Kalakoski kertoo illan aikana myös Etelämantereen sääolosuhteista, vuodenaikojen vaihtelusta sekä siitä, millaista on Etelämantereen arki tutkimusmatkailijan näkökulmasta. Hän kertoo myös, millaista on elää kuukausia eristyksissä muusta maailmasta maapallon eteläisimmässä kolkassa.

Mika Kalakoski Askolan tarinapiirin vieraana 20.3. kello 17–19 Askolan pääkirjastossa (Pappilantie 2). Tilaisuus on avoin kaikille. Tarinapiiri livestriimataan ja se on katsottavissa Askolan kirjaston Youtube-kanavalla kuukauden ajan.