Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Lasten valtiopäivätanssiaiset pidetään perjantaina Porvoossa

Lasten valtiopäivätanssiaiset järjestetään jälleen Porvoossa.

Tapahtumaan osallistuu 600 porvoolaislasta ja noin 60 opettajaa. Lasten tanssiaiset on järjestetty vuosittain vuodesta 2009 lähtien.

Luvassa on elävää musiikkia ja juhlatunnelmaa 24. maaliskuuta kello 12–14.

Tapahtuman järjestää Porvoon kaupungin kulttuuripalvelut yhteistyössä Porvoon museon ja kaupungin nuoriso- ja liikuntapalveluiden kanssa.

– Perinteiset lasten valtiopäivätanssiaiset ovat Porvoon kaupungin tärkeimpiä vuosittain toistuvia juhlia. Meille aikuisille on suuri ilo mahdollistaa tämä, mutta varmasti myös moni lapsi odottaa hyvin innokkaana tanssiaisia. On erittäin tärkeää, että lapset saavat viettää tätä perinteistä juhlaa yhdessä, kaupunginjohtaja Jukka-Pekka Ujula toteaa kaupungin tiedotteessa.

Tanssiharjoitusten tueksi opettajat ovat saaneet osallistua tanssiharjoituksiin ja kaupungin YouTube-kanavalla julkaistuja tanssivideoita on katsottu ahkerasti.

Opas Jenny Törnroos ja museolehtori Hannele Tenhovuori Porvoon museosta toimivat juontajina, ja tansseja johtaa Erja Askolin. Tänä vuonna mukana on myös Porvoon kansantanssijoiden tanssijoita. Musiikista vastaa musiikkiopiston orkesteri.

– Kenenkään ei tarvitse jännittää, unohtuuko osa tanssiaskeleista. Tanssiaisissa keskitytään tanssin iloon ja yhdessäoloon, kaupungin kulttuuripalvelupäällikkö Susann Hartman toteaa tiedotteessa.