Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Sovitatko jo autoosi kesärenkaita? – Meteorologi katsoo sääkarttaa ja on toista mieltä: "En ehkä vaihtaisi..."

Huomiseksi keskiviikoksi ennustettu luja lumimyräkkä jäänee ainakin eteläisimmässä Suomessa varsin vaisuksi lumi- ja räntäsateeksi. Ilmatieteen laitoksen päivystävä meteorologi Anja Häkkinen ennakoi, että sadetta kyllä saadaan, mutta taivaalta ei putoile talvisia hiutaleita.

– Keskiviikkona aamulla ja aamupäivällä saadaan Uudellamaalla ja Pirkanmaalla heikkoa lumisadetta, joka päivemmällä muuttuu räntäsateeksi. Lämpötila on muutaman asteen verran plussan puolella, Häkkinen kertoo.

Iltapäivällä sateet muuttuvat rännäksi ja koko vuorokauden sadekertymä on maan etelärannikolla noin 5–10 millimetriä, mutta esimerkiksi Pohjois-Karjalassa sateet tulevat lumena.

Loppuviikolla useat erilliset sadealueet kulkevat Suomen halki ja esimerkiksi torstaina ja perjantaina se merkitsee sitä, että sää on pilvistä ja sateista. Lämpötila eteläisessä Suomessa on noin viisi astetta.

Ensi viikolla sää viilenee ja lämpötilat vaihtuvat ainakin Keski-Suomessa pakkasasteiksi. Kevät siis antaa odottaa itseään.

– Säätila on nyt niin vaihtelevaa, että jos minun pitäisi vaihtaa autoon kesärenkaat, en ehkä vaihtaisi niitä vielä nyt, Häkkinen pohtii.