Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Saarion uudella dokumenttielokuvalla erikoisnäytös heti tuoreeltaan Porvoossa lauantaina

Petteri Saarion dokumenttielokuva Revontulten räppäri tulee ensi-iltaan koko maassa perjantaina 24. maaliskuuta.

Porvoon Bio Rexissä järjestetään elokuvan erikoisnäytös lauantaina 25. maaliskuuta kello 18. Silloin paikalla ovat sekä ohjaaja Petteri Saario että hänen poikansa Antti Saario, joka toimi elokuvan kuvaajana.

Revontulten räppäri seuraa pohjoissaameksi räppäävän Mihkku Laitin elämää. Mihkku elää Saamenmaan pohjoisimmassa kulmassa ja haaveilee muusikonurasta, mutta pohtii samalla pitäisikö hänen kuitenkin seurata isänsä jalanjälkiä poronhoitajana.

– Olen tuntenut Mihkkun lähes koko hänen elämänsä ajan. On ollut upeaa seurata, miten esiintymisestä tykänneestä vilkkaasta pojasta on varttunut poikkeuksellisen karismaattinen ja syvällinen nuorimies. Mihkkun tarinassa kiteytyy vahvasti saamelaisuuden huominen: kulttuuri säilyy, jos se kykenee uudistumaan ja vastaamaan sen keskellä kasvavien ihmisten tarpeisiin. Sama pätee kulttuuria kannattelevaan kielelliseen ilmaisuun, Petteri Saario kertoo tiedotteessa.

Elokuva nähtiin DocPointin avajaiselokuvana.

Korjaus 22.3. klo 15:  Elokuvan ensi-ilta on perjantaina 24.3. elokuvateattereissa kautta maan. Erikoisnäytös Porvoossa on lauantaina 25.3.