Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Näiden uimarantojen veden laatua valvotaan Itä-Uudellamaalla ensi kesänä – haluatko oman suosikkisi mukaan?

Asukkaat voivat nyt tehdä ehdotuksia tai huomautuksia ympäristöterveydenhuollolle valvottavien uimarantojen luetteloon.

Ympäristöterveydenhuolto valvoo yleisten uimarantojen veden laatua Askolassa, Lapinjärvellä, Loviisassa, Myrskylässä, Pornaisissa, Porvoossa, Pukkilassa ja Sipoossa.

Kirjalliset kommentit voi lähettää 12.4.2023 mennessä postitse osoitteeseen Porvoon kaupunki, ympäristöterveydenhuolto, Tekniikankaari 1A, 06100 Porvoo tai sähköpostitse ymparistoterveydenhuolto@porvoo.fi

Uimarannan ylläpitäjä vastaa uimarannan siisteydestä ja turvallisuudesta. Uimavedestä tutkitaan ulosteperäiset bakteerit. Näytteenoton yhteydessä tarkastetaan rannan yleinen siisteys ja sinilevätilanne. Uimavesinäytteiden tulokset ja sinilevähavainnot ovat nähtävillä uimarantojen ilmoitustauluilla ja ympäristöterveydenhuollon nettisivuilla, ympäristöterveydenhuollon tiedotteessa todetaan.

Valvottujen uimarantojen luettelossa ovat jo seuraavat paikat:

Askola: Takajärvi (EU-ranta), Abborsjön ja Valkjärvi.

Lapinjärvi: Kirkonkylä, Särkjärvi ja Pyhäjärvi.

Loviisa: Plagen (EU-ranta), Valko, Särkjärvi eteläranta, Riissalmi, Kiramo, Taikaranta, Lill-Bäston, Koskenkylänjoki, Kukuljärvi ja Rönnäs.

Myrskylä: Syväjärvi.

Pornainen: Kotojärven kunnan ranta (EU-ranta) ja Laukkosken koulun ranta.

Porvoo: Hasselholmen (EU-ranta), Kokonniemi (EU-ranta), Tervajärvi, Venjärvi, Lindvik, Köttboda, Sondby I ja II ja Virvik.

Pukkila: Iilijärvi.

Sipoo: Pilvijärvi (EU-ranta), Taasjärvi (EU-ranta), Joensuun Tilan uimaranta (EU-ranta), Möträsk, Talma ja Kaunissaari.

Yleisten uimarantojen lisäksi valvotaan leirikeskusten uimarantoja: Isojärvi (Pornainen), Pellinki (Porvoo), Karijärvi (Porvoo), Tuomiranta (Etujärven uimaranta, Askola), Källan (Loviisa) ja Lövhyddan (Sipoo).