Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Porvoon Kaupunginpuistosta kaadetaan seitsemän puuta – pääsiäisviikolla tehdään muutakin puustonhoitoa, kuten vuosi sitten Runeberginpuistossa

Porvoon Kaupunginpuistossa tehdään pääsiäisviikolla puustonhoitotöitä, koska useissa puiston iäkkäissä puissa on kuntoarviossa todettu eriasteisia lahovaurioita.

– Kuntoarvio on tehty lahonetsintälaitteella sekä silmämääräisesti tarkastellen. Arvio puiden kunnosta tarkentuu vielä työn aikana, kun puita päästään tarkastelemaan puusta käsin, vastaava puutarhuri Inkeri Tarkiainen kertoo kaupungin tiedotteessa.

Kaupunginpuiston puut ovat maisemallisesti ja kaupunkikuvallisesti arvokkaita, niinpä hoitotoimenpiteiden tarkoitus on säilyttää arvokkaat puut mahdollisimman pitkään.

– Samalla meidän on huolehdittava siitä, että puistossa liikkuminen on ihmisille turvallista, Tarkiainen muistuttaa tiedotteessa.

Latvusten pienentämisen lisäksi puutarhurit tekevät Tarkiaisen mukaan latvustuentoja puille, joissa on repeytymisalttiita rungon haaroja.

– Latvuksen pienennys pyritään aina tekemään niin, että puun luontainen olemus säilyy. Huonokuntoinen puu poistetaan, jos muut toimenpiteet eivät auta.

Kuntoarviossa on alustavasti poistettavaksi arvioituja puita seitsemän kappaletta. Kaikkiaan Kaupunginpuistossa kasvaa 144 puuta. Lajistoltaan puiston puusto on monipuolinen: lehmus, vaahtera, saarni, koivu, hevoskastanja, tervaleppä, tammi ja pihta.

Puustonhoitotöitä puistossa suorittaa ulkopuolinen arboristiyritys. Puistossa liikkujia kehotetaan tarkkaavaisuuteen. Kulkua ohjataan vaaranpaikoilta poispäin.