Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Kaksi porvoolaista ravintolaa Suomen parhaiden listalla - toinen teki jättiloikan kohti kärkeä

Kaksi porvoolaisravintolaa ylsi Suomen viidenkymmenen parhaan ravintolan listalle, joka julkaistiin torstaina Kevätmessuilla Helsingin Messukeskuksessa.

Porvoon vanhassa kaupungissa sijaitseva SicaPelle löytyy listalla sijalta 26. Historiallisessa Villa Borgissa Papinkadulla sijaitseva Vår on sijalla 38.

Porvoolaisravintolat olivat mukana listauksessa myös viime vuonna. Nyt molempien sijoitus oli noussut merkittävästi. Viime vuonna SicaPelle oli sijalla 41. ja Vår sijalla 47.

Ensimmäiselle sijalle valittiin helsinkiläisravintola Palace – jo neljättä kertaa peräkkäin. Toisena on viime vuoden tapaan BasBas Helsingistä. Kolmas listalla on Turun ykkösravintola Kaskis. Loput kymmenen kärkeen yltäneet ravintolat ovat kaikki Helsingistä.

Helsinki vahvisti asemaansa Suomen 50 parhaan ravintolan listalla. Pääkaupungista Top 50:een mahtuu 33 ja muualta Suomesta 17 ravintolaa.

Monet maakuntien ravintoloista putosivat yllättäen 50 parhaan listalta. Vuosi sitten Helsingin ulkopuolelta ravintoloita oli 19.

Suomen 50 Parasta Ravintolaa -äänestys järjestettiin 15. kerran. Äänestäjinä oli lähes 400 ravintola- sekä juoma- ja ruoka-alojen ammattilaista sekä median edustajaa eri puolilta maata. Kyseessä on maan laajin ja merkittävin ravintolalistaus.

Yksityiskohtaiset kommentit jokaisesta sijoille 1–50 sijoittuneesta ravintolasta ovat luettavissa Viiden Tähden verkkosivuilla. Listalla sijoille 51–100 yltäneet ravintolat ovat nähtävissä koosteartikkelissa.

Vuosittaisen Suomen 50 Parasta Ravintolaa -listan ja -äänestyksen toteuttaa horeca-alojen media Viisi Tähteä. Pääkumppani on Helsingin Messukeskus. Muita yhteistyökumppaneita ovat Wihuri Metro-tukku, pöytävarausjärjestelmä Quandoo ja Estrella Damm -olut.

Porvoossa on jo yli vuosikymmenen ajan saatu nauttia lukuisten yksityisten laaturavintoloiden esiinmarssista. Sinne, Sicapelle, Vår ja Meat District ovat esimerkkejä valtakunnallista huomiota saaneista ravintoloista.