Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Muistatko vielä Porvoon Länsirannan kirppiskentän? Nyt kirppistoiminta saa alkaa Suistopuistossa ja Kaupunginpuiston käytävillä

Kaupunginpuistossa ja Suistopuistossa saa pitää kirpputoritoiminta maksuttomilla vapailla myyntipaikoilla. Vastaava kirppis oli vielä vuoden 2020 kesällä länsirannalla Taidetehtaan ja Porvoonjoen välisellä alueella, kunnes siellä alkoivat maanrakennustyöt.

Kirpputoritoiminta on haluttu takaisin, mutta paikka on ollut vaikea löytää. Porvoon kuntatekniikkaan yhteydessä ollut porvoolainen Hannele Öster on saanut Facebookissa Porvoon Länsirannan kirppismyyjät - sivustolla kertomansa mukaan tiedon katutarkastaja Torbjörn Karlssonilta, että kirppis voi alkaa edellä mainituissa kahdessa puistossa.

– Meidän puolesta sen saa alkaa vaikka heti. Näillä ohjeilla mennään, kun ei tuolle toiminnalle ole varsinaisesti järjestäjää. Seuraamme, että homma toimii ja jääkö sinne roskia, mutta länsirannallakin se sujui tosi hyvin. Uskon, että kaupunginpuisto on kiva paikka kirppistoiminnalle, kun muistetaan, että siellä pitää olla kolme metriä kulkutilaa käytävillä ihmisille ja nurmialueelle emme valitettavasti voi siellä päästää. Suistopuistossa pääsee nurmelle, joka on viheralue, hän lisää.

Kirpputoripäiviä ovat keskiviikko, lauantai ja sunnuntai. Kirpputoria saa pitää kello 9-18 välisenä aikana. Kaupunginpuistossa kirpputoripöydät tulee asettaa kivetylle alueelle ja keskikäytävälle. Käytäville pitää jättää vähintään kolme metriä vapaata tilaa, jotta liikkuminen puistossa ei esty.

Moottoriajoneuvoilla ajo on kielletty puistossa. Lisäksi alueet pitää olla siivottuja käytön jälkeen, eikä kirpputoritoiminta saa häiritä lähialueiden asukkaita ja toimijoita, tai puiston normaalia käyttöä.

Kaupunki voi Karlssonin ohjeistuksen mukaan lopettaa kirpputoritoiminnan alueilla, ellei toiminta toteudu ohjeiden mukaisesti tai siitä aiheutuu häiriötä.