Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

70 000 euroa arjen turvallisuuteen – LähiTapiola Uusimaalta lahjoitukset Porvoon Meripelastajille ja Pernajan rannikkoruokohankkeeseen

LähiTapiola Uusimaa lahjoitti kotipaikkakunnallaan Porvoossa 70 000 euroa arjen turvallisuutta tukeviin ja ympäristöä suojeleviin kohteisiin.

Asiakkaidensa omistama keskinäinen yhtiö perusti kuusi vuotta sitten käyttörahaston, johon yhtiö ohjaa voittovarojaan luovutettavaksi edelleen yleishyödyllisiin paikallisiin kohteisiin. Tähän mennessä rahaa on luvoutettu 325 000 euroa.

 – Olemme paikallinen yritys ja haluamme toimia entistä vahvemmin alueemme hyväksi. Haluamme auttaa silloin, kun meillä on siihen mahdollisuus, LähiTapiola Uusimaan toimitusjohtaja Erik Valros sanoo.

Porvoon Meripelastajat ry. sai 25 000 euron lahjoituksen toisen aluksen koneen korjaukseen ja huoltoon.

– Olemme saaneet sen avulla peruskorjattua toisen pelastusaluksistamme PV LähiTapiola Uusimaan. Se tulee uusittuna olemaan luotettava työkalu haastavissakin olosuhteissa. Porvoon Meripelastajien kausi alkaa jäiden lähdettyä huhtikuussa ja päivystämme aina lokakuun loppuun asti, puheenjohtaja Pauli Tarna kertoo.

Noin 10-metrisen avoveneen ongelmana on tähän asti ollut luotettavuus. Joskus vene on joutunut itse avustettavaksi moottorin pettäessä. Nyt alus on saanut myös 10 solmua lisää nopeutta.

Pitkäpään Kalastuskunnat Loviisan Pernajassa sai 10 000 euron lahjoituksen Rannikkoruoko-hankkeen toteuttamiseksi.

– Lahjoituksen avulla voimme saattaa hankkeemme päätökseen. Projektin tarkoituksena on parantaa Pernajanlahden vesistön laatua ja parantaa kalojen, lintujen ja muiden pienelijöiden elinympäristöä, hallituksen puheenjohtaja Olavi Kailari kertoo.

Porkkalan Meripelastajat ry. sai 15 000 euroa miehistön ensiapukoulutukseen sekä ensivastelaukun ja vakautettujen kiikareiden hankintaan ja aluksen moottoreiden huoltoon.

Klaukkalan Metsäkylän VPK sai 25 000 euron lahjoituksen miehistönkuljetusauton hankintaan.