Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Moottori savusi Tarmolassa – neuvokas ohikulkija ei epäröinyt: alkusammutus pelasti auton ja esti palon leviämisen muihin parkkipaikan autoihin

Tehokkaiden ja ripeiden asiakkaiden toiminta esti suuremman palokatastrofin lauantaina iltapäivällä Tokmannin ja Lidlin parkkipaikalla Tarmolassa. Ilmeisesti pakoputkesta alkunsa saanut palo oli levinnyt henkilöauton pohjapanssariin. Savu ja lämpö puskivat ulos auton keulasta.

Tilanteet huomanneet ohikulkijat eivät aikailleet vaan hankkivat – joko liiketiloista tai autostaan – jauhesammuttimen ja ryhtyivät alkusammutustöihin.

– Meille jäi vielä palon sammutuksen varmistus vedellä – lähinnä muoviosien sammuttaminen, kommentoi paloesimies Jörgen Törnroos Itä-Uudenmaan pelastuslaitokselta.

Törnroos antaa kiitosta kaupan asiakkaille, joiden ostosreissu muuttui hetkessä sankariteoksi.

– Se oli hyvin tehty alkusammutus, joka todennäköisesti pelasti auton. Muussa tapauksessa se olisi saattanut palaa kokonaan.

– Siinä oli lisäksi autoja vieressä, joten alkusammutus esti myös palon leviämisen. Tässä olisi voinut olla vaara isompaankin paloon.

Auto hinattiin parkkipaikalta, mutta paloesimiehen arvion mukaan se selvinnee korjauksella takaisin liikenteeseen.