Hunters jätti Raahen jalkoihinsa ja sai pudotuspeleihin kotiedun

Huntersin hyökkääjät saivat Raahen pelaajat väillä hakemaan kiekkoa jopa jään pinnasta. Timo Pasanen

Timo Pasanen

Jääkiekon miesten Suomi-sarjan runkosarja päättyi Porvoon Huntersin osalta voitokkaasti. Hunters voitti Raahe Kiekon kotonaan lukemin 4–1 (0–0, 3–1, 1–0).

Ottelua ennen oli selvää, että Hunters saa pudotuspeleihin kotiedun. Hunters kuitenkin himoitsi voittoa, joten peli oli alusta asti vauhdikasta. Raahelaiset vastasivat huutoon ja Kokonniemen jäällä nähtiin kaksi luistelevaa joukkuetta. Maalipaikkojen hyödyntäminen oli molemmilla joukkueilla hieman hakusessa. Hunters oli vahvempi maalin edustoilla, josta joukkue iski tarvittavat maalit.

Hunters onnistui kuitenkin kairaamaan tarvittavat osumat, jotta voitto jäi kotiin.

Iloinen pelaaja oli kotiin palannut Eetu Matilainen, joka pelasi Porvoossa toisen aikuisten pelinsä. Ensimmäistä kertaa miesten pelissä Porvoossa esiintynyt Huntersin kasvatti Matilainen vapautti oman joukkueen kipsin ja iski avausosuman. Nuorukaisen Suomi-sarjan ensimmäinen maali tuli makeaan paikkaan ylivoiman lopulla.

– Oli todella mukava palata Porvooseen pelaamaan, kun olen pelannut viimeksi junioripelejä muualla. Vauhti ei sinänsä ole kovempaa, kuin A-junnujen SM-sarjassa, mutta virheitä ei tule paljoa miehissä. Jos teet virheen, niin siitä varmasti rokotetaan nopeasti. Siksi peli on tarkempaa ja paljon fyysisempää. Itse pidin kovasti näistä kahdesta pelistä ja pelaan Huntersissa loppukauden. Tämä oli meille tärkeä voitto ja tästä on hyvä jatkaa pudotuspeleihin, Matilainen mietti.

Joukkue arvosti Matilaisen työmoraalia ja palkitsi hänet työmiehen asulla.

– Hieno joukkue ja nautin taas jääkiekosta. Minulla oli pitkä loukkaantuminen takana ja motivaatio vähän hukassa, mutta nyt olen taas intoa täynnä ja nautin jääkiekosta.

Huntersin päävalmentaja Mikko Juutilainen otti runkosarjan päätöspelin voiton mielellään vastaan.

– Aloitimme hieman surkeasti, eikä parasta saatu irti. Raahe tuli ihan vauhdikkaasti meidän päähän, mutta kyllä me sitten lopulta siivosimme kiekot pois. Raahe on hyvä joukkue, mutta saimme kuitenkin kolmannen erän puolella oman pelin riittäväksi voittoon asti. Saimme kyllä kaksi hyvää peliä alle, ennen pudotuspelejä.

Juutilainen on ylpeä Eetu Matilaisesta, kun kahdessa ensimmäisessä miesten pelissä oli ennakkoluulotonta peliä. – Porvoolainen kaveri vielä, niin hieno juttu meille. Lari Kukkohovi oli maalissa myös hyvä ja otti tärkeitä koppeja. Ylivoima ei oikein tuottanut tulosta yritettiin liian monimutkaista. Suoraviivaisemmin maalille, niin sitä yritetään jatkossa, Juutilainen sanoi.

– Harjoitellaan nyt viikolla ja sunnuntaina ollaan sitten valmiina. Nyt pelataan vain voitoista ja tätä on odoteltu. Ottelusarjassa voi tapahtua paljon. Rosteri on hyvässä kunnossa ja ihmetellään viikolla ketä saadaan kokoonpanoon.

– Aina pystyy parantamaan se on selvä. Kotietua tavoiteltiin runkosarjassa ja se saatiin. Nyt lähdetään puhtaalta pöydältä liikkeelle. Kevät on aina parasta aikaa, kun tosipelit alkavat ja nähdään kenen kunto kestää loppuun saakka, Juutilainen mietti.

Tilastot: 24:14 1–0 Matilainen Eetu (Lesch Perttu, Mielonen Teemu), 30:39 1–1 Svensk Jaakko (Kauvosaari Joni), 32:26 2–1 Varjosaari Miska (Kankkunen Jesse, Toivonen Jimi), 38:49 3–1 Björkbacka Nico (Kukkonen Joakim), 59:27 4–1 Soloviev Evgeni (Runsala Miika, Kankkunen Jesse).

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Keskustelu

Luetuimmat

 1. Odotettu Itärataselvitys: Porvoo–Kouvola perii voiton Porvoo–Kotkasta
 2. Koronattomien päivien putki meni poikki Porvoossa – taas joukko uusia tartuntoja
 3. Karri Ollila pyrkii Askolan kunnanjohtajaksi – kilpaan ilmoittautui 16 henkilöä
 4. Porvoon nolla ei pitänyt perjantaina – valtaosa koronatartunnan saaneista on parantunut
 5. Porvoossa ei ilmennyt uusia koronatartuntoja – myös naapurikunnissa rauhallista
 6. Jo ensi maanantaina Porvoossa pääsee turvallisesti tapaamaan palvelukodeissa asuvia läheisiään – varaa heti oma aikasi ja katso tapaamistupien ohjeet
 7. Kansanedustaja Heikki Vestman (kok), kolumni: Sähkön siirtohinnat kuriin – verkkoyhtiöiden tuotosta voidaan säästää jopa 400 miljoonaa euroa vuosittain sähkönkäyttäjien eli sinun rahojasi.
 8. Airiston veneturmatutkinta valmis: Poliisi epäilee moottoriveneen kuljettajaa kuolemantuottamuksista
 9. Bussivuorot kulkevat kesälläkin Porvoosta Askolaan ja Pukkilaan, ja maaseudulta takaisin kaupunkiin
 10. Millariikka Rytkönen, kolumni: Uraputkeni on kulkenut vahvan laskusuuntaisesti – nyt ay-pomona olen arvoasteikossa aivan pohjalla
 11. Asiakkaan kokemus uudesta Kamppulan Salesta: ”Siisti ja tilavat käytävät”
 12. Varovaisuus ei auttanut, koronavirus iski kauppareissulla: "Pesin käsiä, käytin hanskoja, desinfioin koko ajan. Mutta se ei riittänyt"
 13. Savusaunamökki paloi Bosgårdissa
 14. Näköislehdessä tänään: Johanna Hurtig kyseenalaisti vanhoillislestadiolaiset opit – se tiesi lähtöä liikkeestä
 15. Rakenteilla olevasta tontista kaupungille 1,6 miljoonaa euroa – FH Invest: "Tarkoitus rakentaa Porvoossa vielä jatkossakin"

Näytä lisää

Tilaa uutiskirje

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.