PSS:n naiset kävivät hakemassa komean vierasvoiton Lahdesta Pelicans SB:ltä ja maksoi samalla kalavelat joukkueiden edellisestä kohtaamisesta.

PSS kävi maksamassa kalavelat Pelicans SB:lle joukkueiden edellisestä kohtaamisesta. Teuvo Sankila

Toni Degerlund

Lahden Pelicans SB pääsi yllättämään Porvoon Salibandyseuran (PSS) naisten edustusjoukkueen viikko sitten, kun se nappasi yllättäen voiton Aurorahallilla pelatusta ottelusta 2–3 VL (0–0, 1–2, 1–0, 0–0) lukemin. Lauantaina porvoolaiset olivat vuorostaan matkanneet Lahteen, jossa joukkueet kohtasivat toistamiseen. Tällä kertaa PSS ei kuitenkaan antanut Pelicansin yllättää itseään, vaan joukkue otti vakuuttavan vierasvoiton 2–11 (1–3, 1–5, 0–3) lukemin.

PSS aloitti ottelun heti terävästi, ja Alisa Kettunen iski ottelun ensimmäisen maalin. Porvoolaiset maalasivat ensimmäisessä erässä kolmesti, kun kotijoukkue onnistui kerran. Toinen erä oli vahvaa pelaamista PSS:ltä. Joukkue iski viisi maalia, kun lahtelaiset onnistuivat jälleen vain kerran siirtämään reikäpallon PSS:n maalivahdin, Arla Salon taakse. Enempää maaleja Salo ei selkänsä taakse päästänytkään. PSS maalasi vastaavasti vielä viimeisessä erässä kolmesti, ja näin sarjapisteet vakuuttavasti Porvooseen.

PSS:n naisten edustusjoukkueen päävalmentaja Jukka Kouvalainen oli tyytyväinen joukkueen asenteeseen, joka oli selvästi parempi kuin viikko sitten.

– Viikko sitten aliarvioimme selkeästi Pelicansin. Lähdimme otteluun jo voittajina. Hallitsimmekin ottelua, mutta meillä ei ollut tarvittavaa vastustajan kunnioitusta mitä voitto olisi vaatinut, Kouvalainen kommentoi.

– Vieraspeli Pelicansia vastaan oli aika samanlainen kuin Porvoossakin, mutta nyt olimme selkeästi terävämpiä.

– Opettelimme viikon aikana nöyryyttä ja pelin kunnioittamista. Jos peliin lähtee voittajana, niin lopputulos voi olla tuo, mikä oli Pelicansia vastaan viikko sitten. Korvienväli ja asenne pitävät olla kohdillaan kaikkiin matseihin, ihan sama kuka on vastassa.

PSS:llä on naisten Salibandyliigan A-lohkon runkosarjaa jäljellä neljä ottelua. Seuraavaksi joukkue kohtaa vieraissa Tampereen Kooveen tulevana perjantaina. Seuraava kotimatsi pelataan vastaavasti tulevana sunnuntaina, kun TPS tulee Porvooseen vieraaksi. Vaikka paikka ylemmässä jatkosarjassa on jo varma, haluaa porvoolaiset voittaa kaikki runkosarjan viimeiset ottelunsa.

– SB-Pro:lla on omissa käsissään runkosarjan voitto, mutta kyllä mekin lähdemme hakemaan kotietua jatkopeleihimme, Kouvalainen korostaa.

– Sarjahan on pisteissä tosi tiukka, ja meidän pitää pelata hyvin viimeiset matsimme, että pystymme varmistamaan kotietumme.

– Mitään pakkovoittoa ei ole. Periaatteessa kaksi voittoa riittää, mutta kyllä me kaikkia otteluitamme lähdemme voittamaan.

– Onhan meillä käytännössä vielä mahdollisuus voittaa myös runkosarja, mutta se vaatii tietty myös SB-Pro:n epäonnistumista.

Tilastot

1. erä: 09:21 min. Kettunen Alisa (Heikkinen Aada) 0–1, 09:37 min. Holmberg Ella (Sundström Ella) 0–2, 14:49 min. Pärnik Edith (Sinor Kaie) 1–2, 19:31 min. Heikkinen Aada (Kettunen Alisa) 1–3.

2. erä: 21:19 min. Hautojärvi Elina (Väliaho Marianne) 1–4, 22:30 min. Holmberg Ella (Lampinen Inka) 1–5, 24:28 min. Lampinen Inka (Holmberg Fanny) 1–6, 29:34 min. Sinor Kaie (Jaakkola Pinja) 2–6, 35:54 min. Lampinen Inka (Holmberg Ella) 2–7, 38:31 min. Lampinen Inka (Törnqvist Linda) 2-8.

3. erä: 47:36 min. Törnqvist Linda (Sundström Ella) 2–9, 53:27 min. Lampinen Inka (Holmberg Ella) 2–10, 58:30 min. Sundström Ella (Lampinen Inka) 2–11.

Torjunnat: PSS Salo Arla 7+2+4=13, Pelicans SB Pölönen Emmi 12+11+6 =29.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Keskustelu

Tilaa uutiskirje

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.