PSS:n C1-pojat suurinumeroiseen voittoon SM-sarjassa

PSS:n C-poikien pelitauko päättyi hienoon voittoon Pirkoista. Tuomas Liimatainen

toimitus

PSS:n C1-poikien salibandyn SM-sarja jatkui kuukauden tauon jälkeen. Porvoolaisten vieraaksi saapui Pirkkalan Pirkat. PSS ei kuitenkaan antanut vieraiden yllättää itseään, vaan ottelu kirjattiin porvoolaisille selkein numeroin 13–6 (2–1, 4–3, 7–2).

– Vaikea peli siinä mielessä, että edellisestä pelistä oli kulunut paljon aikaa. Pirkat janosivat pisteitä ja liikkuivat hyvin. Tasoero oli kuitenkin lopulta aika selvä ja parempi joukkue voitti tänään. Tästä on hyvä jatkaa ensi sunnuntain Classic-otteluun, tuumaili joukkueen vastuuvalmentaja Johan Tuominen ottelun jälkeen.

Ottelun avauserä oli tasainen ja tilanteita oli molemmissa päädyissä. Kuukauden pelaamattomuus näkyi kotijoukkueen otteissa ja peli pysyi tasaisena. Erän edetessä PSS sai kuitenkin paremmin otetta pelistä ja maalasi erässä kahdesti. Useampaankin maaliin oli mahdollisuus, mutta tolpat olivat vieraiden puolella ja estivät porvoolaisten karkumatkan. Pirkat kavensivat ottelun ennen erätaukoa.

Toiseen erään Pirkat nostivat karvaustaan ja piti PSS:n puolustuksen kiireisenä. Pirkat onnistuivat tasoittamaan ottelun muutaman minuutin pelin jälkeen. Erässä edettiin tasatahtiin yli puolenvälin, kunnes PSS sai erän loppupuolella lisättyä johtoaan kahdella maalilla. Erätauolle mentiin PSS:n johtaessa 6-4.

Kolmas erä oli porvoolaisten, ja PSS laittoi isomman vaihteen silmään ja tulosta alkoi tulla. PSS takoi viimeiseen erään peräti seitsemän maalia ja Pirkat ainoastaan kaksi.

Ottelun parhaana palkittiin porvoolaisista Joel Berghem. Ottelussa palkittiin lisäksi kahden lajin taitaja ja itsensä upeasti jääkiekon U16-maajoukkueseen pelannut PSS:n Aatu Wulff.

PSS nousi voitollaan sarjataulukossa viidenneksi. Ensi sunnuntaina 19.1 porvoolaisten vieraaksi saapuu sarjan kakkospaikalla majaileva Tampereen Classic. Ottelu alkaa Aurorahallilla klo 17.

Tehopisteet

Joel Berghem (3+2), Alex Laiti (2+3), Jaakko Liimatainen (2+1), Niko Miettinen (2+0), Niklas Tuominen (2+0), Aatu Wulff (1+1), Kaapo Markkanen (1+0), Eetu Heikkilä (0+2), Pauli Backman (0+1), Elias Nuutinen (0+1), Kim Nissi (0+1).

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Keskustelu

Tilaa uutiskirje

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.