Huntersin Niko Tammi torjui vakuuttavan voiton

Huntersin puolustaja Jimi Toivonen (48) lähettää varmasti pelivälineen eteenpäin. Timo Pasanen

Timo Pasanen

Jääkiekon Suomi-sarjassa Porvoon Hunters lähti parantamaan voittosaldoa. Kotijoukkue sai vieraaksi JHT:n. Hunters sai salama-alun, joka kuitenkin suli nopeasti. Lopulta Hunters otti ohjat vei vierasjoukkueelta pisteet lopulta lukemin 7–2 (2–2, 3–0, 2–0).

Ottelun ratkaisu nähtiin toisessa erässä, jossa Hunters otti kiinnityksen voittoon vahvalla luistelulla. Koko joukkue hoiti myös puolustusvelvoitteet mallikkaasti ja maalejakin tuli tasaisesti.

Porvoolaisten päävalmentaja Mikko Juutilainen oli tyytyväinen voittoon.

– Pelasimme fiksun toisen erän ja tapoimme siinä hyvin jäähytkin. Vaihdot pysyivät lyhyinä ja vauhti hyvänä. Saimme liikuteltua kiekkoa hyvin ja tekopaikoista kaverit laittoivat sisään. Kiekollisena oltiin parempia, niin sitä kautta se pelikin löytyi. Maalit olivat kyllä loistavia, jokaisessa tehtiin hommia loppuun saakka.

Hunters aloitti todella vahvasti pelin ja meni jo 2–0 johtoon alle kolmessa minuutissa. Pari terävää hyökkäystä ja nopeat ratkaisut näkyivät nopeasti valotaululla. Ensin Otto Melkinen löi kiekon sisään maalin edestä. Sen jälkeen Teemu Väisänen löysi maalin yläkulmasta hyvän aukon ja niittasi kahden maalin johdon.

Vierasjoukkue sai kavennuksen hieman onnekkaasti. Tasoituksessa Huntersin puolustus menetti kiekon oman maalin takana ja maalin edessä päivysti Jere Espo, joka tasoitti. Hunters jäähyili hieman avauserässä, mutta tappoi hyvin jäähyt.

Toisen erän alkuun tuli sitten ottelun lopullinen voittomaali, kun Patrik Mallenius löi maalin edestä kiekon alanurkkaan. Kotijoukkue tappoi pari jäähyä ja iski ottelun puolivälissä neljännen maalinsa. Vielä kun Reno Goodwin teki vanhanaikaisella viidennen maalin, niin JHT menetti lopullisesti pelihuumorin.

Päätöserässä Hunters varmisteli johtoaan, mutta myös hyökkäsi hyvin järkevästi. Huntersin maalivahti Niko Tammi torjui varmasti loppuun saakka.

Huntersin nopea hyökkääjä Teemu Mielonen oli tyytyväinen voittoon.

– Olimme kyllä parempia alusta loppuun saakka. Muutama heidän maali alkuun ei meitä säikäyttänyt. Meidän tempo ja luistelu oli koko ajan parempaa, joten siinä suurin ero. Teimme kyllä hyvin myös paikoista maalit, niin onnistumiset kyllä tuovat lisää virtaa.

JHT oli Mielosen mukaan selvästi hitaampi joukkue.

– Meillä on hyvät kiekolliset puolustajat ja nopeat hyökkääjät niin se oli vahva yhdistelmä. Saimme kiekon hyvin vauhtiin ja vastustajan puolustusalueelle. Voitettiin kaksinkamppailut ja sitä kautta tehtiin koko peli hommia. Kun kaikki onnistui hyvin, niin JHT jäi kyllä jalkoihin. Jalkaa meillä riittää, kun vaan ryhmänä hoidetaan hommat hyvin, niin nautitaan voitosta, Mielonen mietti.

Tilastot

01:17 1–0 Melkinen Otto (Goodwin Reno, Toivonen Jimi), 2:49 2–0 Väisänen Teemu, 05:51 2–1 Tervala Eetu (Palola Jarno, Manninen Jere), 06:51 2–2 Espo Jere (Suomalainen Santeri), 25:07 3–2 Mallenius Patrik (Melkinen Otto, Goodwin Reno), 31:19 4–2 Söderqvist Jesse (Lesch Perttu, Still Joni), 35:39 5–2 Goodwin Reno (Melkinen Otto, Mallenius), 55:37 6–2 Runsala Miika (Soloviev Evgeni, Varjosaari Miska), 58:34 7–2 Runsala (Varjosaari, Pulkkinen Jere).

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Keskustelu

Tilaa uutiskirje

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.