Akilles täysin ylivoimainen – kotoa tuloksena kaksi voittoa

Akilleen puolustaja Akseli Pursio taisteli hyvin Oulua vastaan ja taustalla seuraa Jari Hyttinen (80). Timo Pasanen

Timo Pasanen

Akilles kohtasi miesten jääpallon bandyliigassa kotonaan Tornion LRK:n ja nuiji loppulukemiksi selvät 9–2 (6–2).

Akilles lähti upeassa kelissä alusta lähtien vahvasti liikkeelle. Korkealta vieraiden puolustusalueelta karvannut kotijoukkue sai vieraat sekaisin heti alusta asti.

Akilles siirtyi nopeasti johtoon, eikä ottelun voittajasta ollut epäselvyyttä missään vaiheessa. Maalipaikat hyödynnettiin hyvin ja koko joukkue oli hyvin yhtenäinen puolustussuuntaan.

Viikonlopun toinen kotipeli oli Akilleelle yhtä helppo, sillä kotijoukkue voitti OLS:n Oulusta lukemin 8–0 (5–0). Oululaiset olivat heikkoja heti alusta asti. Kymmenessä minuutissa Akilles otti 3–0 johdon ja peli oli sillä selvä. Puolen tunnin kohdalla tehty Akilleen neljäs maali sinetöi koko pelin.

– Molemmat pelit olivat meidän hallinnassa alusta loppuun saakka. Kumpikaan viikonlopun vastustajista eivät pystyneet haastamaan meidän vahvaa liikettä vastaan. OLS vetäytyi minusta vielä enemmän, eikä meillä ollut vaikeuksia heitä vastaa. Nollapeli oli hyvä tulos ja kertoo paljon vastustajasta. Meillä pallo liikkui hyvin ja sitä kautta saamme maalipaikkoja, niitä oli molemmissa peleissä jopa tuhlattavaksikin. Hyvä asia on se, että paikkoja tulee, Akilleen päävalmentaja Jari Hyttinen kertoi.

– Kai se on näin nähtävä, että meidän taso on liian kova näille kahdelle pohjoisen joukkueille. Vähän oli viimeistelyn kanssa heikkoja ratkaisuja Oulua vastaan, mutta jääkin oli ajoittain todella epätasainen ja pehmeä. Kaksi voittoa ja vahvaa joukkueen pelaamista, niin hyvä asiahan tämä oli, kapteeni Rasmus Kettunen kertoi.

OLS ei saanut Akilleen luistelevaa ryhmää kuriin, kuin vetäytymällä koko joukkueen voimin oman maalin eteen. Muutamaa nopeaa nousu lukuun ottamatta oululaisilla ei ollut mitään mahdollisuutta haastaa Akillesta. Hyttinen pääsi itsekin molempina päivinä kentälle.

– Joukkueessa on ollut loukkaantumisia ja junioreilla on omia pelejä tulossa, joten emme kuormita heitä liikaa. Kaikkia tarvitaan ja uskon, että seuraaviin peleihin tulee pelaajia takaisin kokoonpanoon.

– Pallollinen pelaaminen oli vahvaa ja Oulu tyytyi lähinnä peruuttelemaan. Ehkä muutama maali olisi pitänyt tehdä, paikkoja oli kyllä useampaakin maaliin. Oma maali puhtaana, niin se on aina hyvä asia, Rolf Larsson mietti.

LRK-ottelun ratkaisu oli Akilleen vahvempi luistelu ja pallonhyvä hallinta.

Joukkueeseen paluun pienen huilin jälkeen tehnyt kapteeni Rasmus Kettunen teki pari hienoa lyöntimaalia.

Denis Sadakov oli vahva karvaaja ja tehokas 2+2 tehoillaan.

Akilles oli ehkä jopa laiska haastamaan lopussa kunnolla vastustajan. LRK miehitti koko ryhmänsä omalle puoliskolle, joten tilaa oli vaikea löytää ja peli oli jo selvä.

Akilleen leiristä oltiin tyytyväisiä selvään voittoon ja pisteisiin.

LRK:n konkari Igor Zolotarev sai parannettua pääsarjan kaikkien aikojen vanhimman maalintekijän ennätystä. Bandyliigan kaikkien aikojen maalitilastossa Zolotarev nousi jo 495:een maaliin, jolla hän on Arto Loukkkolan kanssa kaikkien aikojen listalla jaetulla kahdeksannella tilalla.

Viikonloppu Porvoossa osoitti sen, että Akillesta vastaan on erittäin vaikea saada maalipaikkoja. Yksittäisiä hyökkäyksiä lukuun ottamatta, Akilleen ehjä ryhmitys on vaikeasti murrettavissa.

Tilastot

Akilles-LRK 9–2.

3. min 1–0 Sadakov Denis (Angeria Ville-Veikko), 5 2–0 Kettunen Rasmus, 14 3–0 Larsson Rolf (Sadakov), 19 3–1 Hiltunen Joonas (Mokko Tuomas), 24 4–1 Sadakov Denis (Angeria), 34 5–1 Nordström Joakim (Fridolfsson Rasmus), 41 6–1 Larsson, 45 6–2 Zolotarev Igor (Mokko), 54 7–2 Laakkonen Akseli (Sadakov), 64 8–2 Kettunen (Vainio Matti), 90 9–2 Johansson Juuso.

Akilles-OLS 8–0 (5–0).

2. min 1–0 Casper Hänninen (Angeria Ville-Veikko), 5 2–0 Denis Sadakov (Akseli Laakkonen), 11 3–0 Joakim Nordström (AngerIa), 29 4–0 Akseli Laakkonen ( Juuso Johansson), 34 5–0 Sadakov (Nordström), 56 6–0 Laakkonen (Olli Lappalainen), 67 7–0 Nordström, 73 8–0 Vainio.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Keskustelu

Tilaa uutiskirje

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.