Sebastian Holmén oli vaikea ohitettava – maalin tappio karvasta Akilleelle

Akilleen maalivahti Sebastian Holmén pelasi hyvän pelin. Timo Pasanen

Timo Pasanen

Miesten käsipallon ensimmäisessä divisioonassa Akilles sai vastaan ÅIFK Akkupojat. Kotijoukkue hävisi lopulta lukemin 32–33 (12–17). Turku oli hankala vastustaja, sillä joukkue teki todella vähän virheitä. Akilles sai myös viimeiselle kympille hyvän hurmoksen. Kotijoukkue roikkui kiinni pelissä. Heittojen peittäminen ja Turun nopeat hyökkäykset olivat Akilleelle vaikeita, onneksi Sebastian Holmén torjui hyvin.

Molemmat joukkueet hakivat tuntumaa aluksi ja kolme maalia riitti tunnusteluksi. Kotijoukkue aloitti kakkosmiehistöllä. Turku puolusti hyvin ja 3–3 tilanteen jälkeen alkoi vieraiden meno. Akilles menetti pallon hyökkäyspäässä kuudesti peräkkäin. Neljästi vierasjoukkueesta karkasi mies yksin läpi ja tuloksena aina maali. Akilleen heitot menivät ohi ja syötöt seinille. Tilanne näytti vähän huolestuttavalta tilanteessa 3–8.

Akilleen päävalmentaja otti aikalisän. Samalla kentälle tulivat Akilleen kokeneet pelimiehet. Tulosta alkoi tulla heti ja Tom Mannosen kaksi kaappia sytytti yleisön taputuksiin. Vartin kohdalla peli oli jo tasatilanteessa 8–8 ja Akilleen maalivahti Holmén otti hyviä pelastuksia. Peli alkoi käytännössä uudestaan.

Turku jatkoi vahvasti ja piti puolustuksen tiiviinä ja liikkuvana. Akilleen hyökkäyspeli puuroutui keskelle, eikä heitot uponneet.

Akilles nousi toisella puoliajalla tasaisesti mukaan peliin. Hyvällä työllä ja monipuolisella heittopelillä peli oli nopeasti tasan. Vartti ennen loppua peli oli tilanteessa 22–22. Reilut pari minuuttia ennen loppua Akilles antoi harhasyötön ja vieraat kuittasivat 32–33. Akilles yritti kyllä voittaa, mutta Turku puolusti viimeiset minuutit hyvin.

– Kokeiltiin antaa peliaikaa toisten päin, eli vähemmän pelanneet aloitukseen. Ja vähän huonosti lähti käyntiin, mutta ei se haitannut. Ei saatu heitoista vain sisään ja Turku pelasi nopeilla ja onnistuivat hyvin. Sovittiin etteivät pääse nopeilla iskemään, mutta kun ei tultu alas, niin vastustaja rokotti. Kunnon ratkaisut ylhäällä, niin ei tule nopeita omaan päähän. Hyvä maalivahtipeli meillä oli konkari Holmén oli hyvä. Harmi, ettei saatu viimeisestä tilanteesta viivalle palloa, Akilleen päävalmentaja Marko Niemi kertoi.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Keskustelu

Tilaa uutiskirje

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.