PSS:n C-tytöille voitto ja tappio Eerikkilän maajoukkuetien leiripeleistä

Ervi pelissä PSS:n tyttöille tarjottiin maalipaikkoja. Tomi Nousiainen

toimitus

Porvoon Salibandyseuran C-tyttöjen SM-sarjan kaksi peliä pelattiin Eerikkilän urheiluopistolla salibandyliiton maajoukkutie FBA-leirillä.

PSS voitti pelin Helsingin Eräviikinkejä vastaan lukemin 3–2. Tampereen Classicia vastaan vieraat ottivat voiton porvoolaisista lukemin 4–0.

PSS otti EräViikingit pihteihin ja meni heti ottelussa johtoon. Tämän jälkeen peli oli melko tasaista ja ehkä jopa varovaistakin. PSS oli pallollisempi ja rakentava osapuoli pelissä. Viimeisessä erässä PSS käänsi pelin tahdolla itselle.

– Tahmea peli pitkän tauon jälkeen, mutta iso henkinen voitto ja tärkeät 2 sarjapistettä meille, tyttöjen päävalmentaja Vesa Pulkkinen kertoi.

Sarjakärki Classicia vastaan oli tasainen ja hyvätempoinen peli, jossa PSS paransimme selkeästi edellisestä pelistä.

– Pysyimme hyvin pelissä mukana, pallollinen peli oli parempaa ja loimme riittävästi maalipaikkoja kuitenkin vailla tulosta. Classic käytti paikkansa pelissä ja vei voiton. Classinen esimerkki: jos et itse tee paikoista maaleja, niin vastustaja tekee, Pulkinen summasi ottelun kulkua.

Seuraavan kerran PSS C-tytöt pelaavat SM-sarjan pelejä 8.2. Turussa. Sarja on edelleen todella tasainen ja mielenkiintoinen.

Maajoukkutie FBA -toiminta on suunnattu tavoitteellisessa kilpaurheilussa toimiville D-,C- ja B- juniori-ikäisille palaajille, joukkueille ja seuroille. PSS C-tytöt on seurajoukkueena valittu mukaaan toimintaan vuosille 2019-2021. Yhteistyöseuratoiminnalla tavoitellaan kestävää ja linjakasta pelaajapolkua lapsista huippusalibandyyn. Lisäksi parhaat yksilöt valikoituvat maajoukutie FBA-toimintaan United- joukkueiden kautta. United- joukkueet muodostetaan ikäluokkien parhaista yksilöistä, joiden seurajoukkueet eivät ole toiminassa mukana. Tämän kokonaisuuden kautta toiminnassa ovat mukana valtakuntamme parhaat seurat ja yksilöt. C-tytöissä seurajoukkueina mukana on siis PSS:n lisäksi, Eräviikingit, Classic ja Koovee. Maajoukkutie FBA -toiminnan tavoite on kehittää suomalainen pelaajien kehittämisen malli maailman parhaaksi.

Kommentoi

Uutiskirje

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut