PSS:n B-tytöt niukkaan kotitappioon LaSB:a vastaan

Porvoon Salibandyseuran (PSS) B-tytöt jatkoivat SM-sarjaansa kotiottelulla LaSB:n edustusta vastaan. Ottelu päättyi jatkoajan jälkeen lahtelaisten 4–5 voittoon.

Lähtökohdiltaan ottelun piti olla porvoolaistyttöjen heiniä, sillä PSS ei ollut tämän kauden otteluissaan menettänyt vielä pistettäkään. Vastaavasti lahtelaisten sarjataival oli ollut huomattavasti takkuisempaa ja joukkue majaili sarjataulukossa puolen välin alapuolella. PSS johti ottelua maalilla sekä ensimmäisen, että toisen erän jälkeen, mutta ottelusta oli muodostunut porvoolaisille vaikea.

Ottelua leimasi kotijoukkueen osalta pieni haluttomuus ja huolimattomuus, jonka myötä pelin haltuun ottaminen ei joukkueelta onnistunut. Vastaavasti vierasjoukkue puolestaan syttyi kovasta vastustajastaan ja janosi yllätysvoittoa. Ottelun kolmannessa erässä LaSb teki kolme perättäistä maalia ja siirtyi tappioasemastaan 2–4 johtoon. Tässä vaiheessa PSS:n valmennus käytti aikalisänsä ja tiivisti peluuttamistaan. PSS tulikin Pornaisten Light Ironissa salibandyuransa aloittaneiden Viivi Tirin ja Emma Killisen maaleilla ottelussa tasalukemiin. Kotijoukkueelle tarjottiin ottelusta jopa voittoa, sillä varsinaisen peliajan viimeisen kymmenen sekunnin aikana PSS:llä oli kaksikin loistopaikkaa ratkaista ottelu edukseen. Nämä paikat jäivät kuitenkin hyödyntämättä ja ottelussa mentiin jatkoajalle.

Kun jatkoaikaa oli pelattu reilu minuutti, ratkaisi LaSb ottelun voiton itselleen äkkikuolemamaalilla. Näin Porvoolle ensimmäinen pistemenetys tämän kauden SM-sarjassa.

– Oli hankala ottelu, mutta olisi silti ehdottomasti pitänyt pystyä hoitamaan pisteet kotiin, kommentoi ottelua porvoolaisten päävalmentaja Christian Bremer.

– Jonkinlainen työmoraaliongelma vaivasi koko joukkuetta. Eikä vain tyttöjä, vaan myös meitä valmentajia. Ehkä odotimme helpompaa vastusta, tai sitten haluttomuus oli seurausta pitkästä pelaamattomuudesta.

– Meiltä jäi sarjan otteluohjelmasta johtuen edellinen pelikierros kokonaan pelaamatta, joten edellisestä SM-pelistämme on jo yli kuukausi. Näin ei muilla sarjan joukkueilla ole.

– Vastaavasti sitten tammikuu on meille otteluohjelmallisesti todella haastava ja otteluita on lähes joka viikonloppu.

– Jatkoaikatappio harmitti hyvän nousun jälkeen valtavasti, mutta onneksi saatiin kuitenkin edes yksi piste ottelusta, kommentoi puolestaan porvoolaisista ottelussa parhaana palkittu Emma Killinen ottelun lopputulosta.

– Meillä oli vähän huono alku. Ehkä se, että ei olla pelattu pitkään aikaan yhdessä vaikutti. Lisäksi meillä oli vähän muutetut ketjukokoonpanot, eikä saatu heti alusta lähtemään niin kuin olisi pitänyt.

– Näyttää vähän siltä, että muut joukkueet haluavat voittaa erityisesti meidät. Ei haittaa, se vaan lisää meidän halua näyttää, että ollaan oikeasti niin hyviä, kun sarjataulukko osoittaa.

B–tyttöjen SM–sarja näyttää jakaantuvan kahteen ”lohkoon”. Sarjataulukon viisi ensimmäistä joukkuetta mahtuu kolmen pisteen sisään ja eroa sarjan kuudentena olevan joukkueeseen on yhdeksän pistettä. PSS pelaa seuraavan ottelunsa maajoukkuetie –leirityksen yhteydessä Eerikkilän urheiluopistolla perjantaina 3.1. Vastaan asettuu tällöin EräViikingit Helsingistä.

Lisää aiheesta

Lue lisää aiheesta

Mainos: LähiTapiola Uusimaa

Mainos: Mediatalo Keskisuomalainen

Mainos: Mediatalo Keskisuomalainen

Vaalimainoksesi mukana bussimatkoilla ja aamupalapöydissä

Etusivulla nyt

Mainos: Relax Center

Mainos: Relax Center

HydraFacial – 3 vaihetta, 30 minuuttia

Luetuimmat

Mistä tänään puhutaan?

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut