Porvoon Weikkojen 17-vuotias Kasperi ”Kassu” Kauhanen paini jälleen Suomen mestariksi – ensi vuonna taso kovenee kun Kauhanen siirtyy kadeteista junioreihin

Porvoon Weikkojen Kasperi Kauhanen voitti jo kahdeksannen Suomen mestaruutensa painissa.

Porvoon Weikkojen 17-vuotias Kasperi ”Kassu” Kauhanen oli jälleen rautaa, kun Hyvinkäällä painittiin kadettien U17 vapaapainin Suomen mestaruuksista. Kauhanen nappasi varmoilla otteillaan jo kahdeksannen Suomen mestaruutensa. Nuori painijalupaus paini tällä kertaa 71-kiloisten sarjassa. Kauhanen on voittanut seitsemän Suomen mestaruutta kadeteissa (alle 18-vuotiaat) ja yhden junioreissa (alle 20-vuotiaat). Kauhasen lisäksi Porvoon Weikoista SM-painimolskilla oli mukana Ukko Pakkanen, joka osallistui 65-kiloisten sarjaan. Hyvinkään Vehkojan koulun liikuntasalissa käytyjä SM-kisoja isännöi Hyvinkään Painiklubi. Kahdella painimolskilla käytiin lauantain aikana kaikkiaan 135 ottelua ennen kuin kaikkien painoluokkien Suomen mestarit olivat selvillä.

Kauhanen kohtasi SM-kisojen ensimmäisellä kierroksella Ylä-Tikkurilan Kipinän Veeti Kajanteen, jonka porvoolainen voitti heti ylivoimaisella pistevoitolla 10–0. Toisen kierroksen ottelussa vastaan asettui Vaajakosken Kuohun Riku Suhonen, joka hävisi Kauhaselle vuorostaan pistevoitolla 4–0. Kolmas vastustaja Akseli Virtanen tuli Porin Painimiehistä, jonka Kauhanen löi niin ikään ylivoimaisella pistevoitolla 8–0. Loppuottelussa Lahden Ahkeran vapaapainiekspertti Miko Elkala nappasi ottelun alussa kolme pistettä, mutta Kauhanen kokosi nopeasti itsensä ja jyräsi lopulta mestariksi pistein 7–3.

Tuore Suomen mestari oli tyytyväinen, että pystyi päättämään kadettiuransa mestaruuteen.

– SM-kisojen ensimmäinen matsi oli aika helppo, mutta toisessa jouduin painimaan jo tosissaan Rikua vastaan. Kolmannen matsin voitin taas selkeästi, mutta finaalissa taustajoukot joutuivat hiukan jännittämään, kun Miko pääsi alussa yllättämään ja sai kolmen pisteen johdon, Kauhanen kertoo.

– Luotin kyllä itseeni koko ajan, ja tiesin, että pystyn klaaraamaan lopun, eikä minulla omasta mielestäni ollut mitään hätää missään vaiheessa. Olin sarjaani hiukan pieni, ja kaikki vastustajani olivat minua isompia.

– Nämä olivat viimeiset kisani kadetti-ikäluokassa, ja oli kiva lopettaa tällä tavalla. Taso kovenee paljon, kun hyppään junioreihin. Tehtävää on paljon, mutta sitä varten treenataan kovaa.

– Eka vuosi junioreissa meneekin treenatessa täysillä, enkä aio ottaa mitään menestyspaineita. Toisena ja varsinkin viimeisenä juniorivuonna pitäisi tietysti alkaa tulemaan jo menestystä ulkomaillakin.

– Alle 20-vuotiaiden kreikkalais-roomalaisen painin SM-kisat ovat huhtikuussa, joka on ensi vuoden päätähtäimeni. Siellä on tarkoitus olla parhaassa mahdollisessa iskussa.

Porvoon Weikkojen ja Kauhasen valmentaja Harri Uusimäki oli suojattinsa otteisiin SM-kisoissa tyytyväinen.

– Kaikki meni täysin suunnitelmien mukaisesti. Kassuhan ei varsinaisesti treenaa vapaapainia, vaan keskittyy ensisijaisesti ja täysillä tällä hetkellä kreikkalais-roomalaisen painiin, Uusimäki painottaa.

– Vapaapaini on kuitenkin hyvin muistissa ja opit nuorempana ovat hallussa. Eihän Kassulla ollut kisoissa missään vaiheessa mitään hätäpäivää. Hän teki juuri kaikki tarvittavat asiat juuri oikeaan aikaan.

– Nyt kun Kassu siirtyy alle 20-vuotiaiden sarjaan, niin meidän tärkein tehtävämme on saada hänen fyysiset ominaisuutensa sille tasolle, että hän pärjää myös siellä, Uusimäki toteaa.

– Sen vuoksi ensimmäiselle vuodelle ei ole asetettu vielä tavoitteita menestymisen suhteen. Toki jos Kassulla matsit kulkee hyvin, kuten muun muassa Ruotsin kansainvälisessä kisassa aiemmin kulki, niin kyllä paini kulkee hyvin myös 20-vuotiaissa.

Tämän vuoden Suomen mestaruus oli Kauhaselle viimeinen U17-ikäluokassa. Ensi vuonna porvoolaispainija taistelee paikasta alla 20-vuotiaiden junioreiden maajoukkueeseen. Porvoon Weikkojen hyvää virettä ja menestystä täydensi oivin ottein kisoissa 65-kiloisten sarjassa neljänneksi paininut Ukko Pakkanen. Pakkanen jatkaa kadettien ikäluokassa vielä tulevinakin vuosina. Seurapisteissä Porvoon Weikot oli lopulta sijalla 15. Porvoolaispainijat eivät ehdi kauaa lepäilemään laakereillaan. Porvoossa järjestetään jälleen tammikuussa 18.2. Suomen ja Viron yhteiset juniorien vapaapainin mestaruuskilpailut Porvoon urheiluhallilla. Kauhanen ja Pakkanen ovat muun muassa edustamassa luonnollisesti isäntäseuraansa kisoissa.

Kasperi ”Kassu” Kauhanen

Ikä: 17 vuotta.

Ammatti: Lukiolainen (Porvoon Linnankosken lukio).

Seura: Porvoon Weikot.

Paras saavutus (omasta mielestä): Euroopan Nuorten Olympiafestivaalien (EYOF) viides sija viime kesältä 2019.

Lempimusiikki: Rap.

Lempiruoka: Pasta.

Motto: Kun jotain tehdään, niin se tehdään täysillä.

Lisää aiheesta

Lue lisää aiheesta

Mainos: Mediatalo Keskisuomalainen

Mainos: Mediatalo Keskisuomalainen

Vaalimainoksesi mukana bussimatkoilla ja aamupalapöydissä

Mainos: Relax Center

Mainos: Relax Center

HydraFacial – 3 vaihetta, 30 minuuttia

Etusivulla nyt

Mainos: LähiTapiola Uusimaa

Luetuimmat

Mistä tänään puhutaan?

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut