Nollapeli ja täydet pisteet – Akilles piti Botnian kurissa vahvalla luistelullaan

Akilleen kapteeni Rasmus Kettunen (79) sai vastaansa entisen pelikaverinsa Niels Främlingin (40). Timo Pasanen

Timo Pasanen

Jääpallon miesten pääsarjassa päästiin ensimmäistä kertaa näkemään Akilles kotikentällään. Bandyliigan kahdella voitolla aloittanut Akilles oli liian vahva ja Helsingin Botnia taipui selkein lukemin 6–0 (3–0).

Ottelun ratkaisuna voidaan pitää kotijoukkueen vahvaa luistelua ja puolustuspään tiivistä pelaamista. Akilleen libero Raoul Karlqvist johti alakerran pakkaa hyvin ja keskikenttä tuki puolustusta erinomaisesti.

Botnia antoi kyllä hyvän vastuksen ja porvoolainen päävalmentaja Artur Fedorov kiitteli molempia joukkueita.

– Akilles luistelee hyvin ja koko joukkue loi painetta meidän päätyyn. Meillä on nuori ja yritteliäs joukkue, mutta eivät oikein saaneet pidettyä Akillesta tarpeeksi poissa maalinteosta. Minusta peli oli viihdyttävä ja oikea joukkue voitti, Fedorov mietti.

Akilleen parhaana pelaajan palkittiin Rolf "Nappe" Larsson.

– Saatiin hyvä ja vauhdikas alku ensimmäiseen kotipeliin. Hyvä fiilis ja joukkue teki sen mitä odotettiinkin. Toki meillä on parannettavaa omassa pelissä, sillä yhteispeli oli ajoittain jotain muuta mitä sovittiin. Toki loimme paikkoja aika paljon, mutta osa kolisi maalin kehikoihin. Botnia oli kyllä yritteliäs ja sai alussa paikkoja meidän maalille. Nollapeli kotiavauksessa on kuitenkin hieno saavutus, Larsson mietti.

Akilles aloitti Botniaa vastaan todella tehokkaasti. Ensimmäisessä hyökkäyksessä tuloksena oli kulmalyönti ja siinä Karlqvist iski pelivälineen Botnian maaliin. Toisessa maalissa Denis Sadakov pääsi karkuun ja Botnian maalivahti Joonas Kankkunen oli voimaton. Andreas Flinck teki Akilleen kolmannen maalin myös läpiajosta.

Toisella puoliajalla Flinck pamautti kulmasta pallon maaliin. Kapteeni Rasmus Kettunen nosti pallon maaliin 5–0 kulman jälkitilanteesta. Illan päätti Larsson, joka purjehti maalintekoon Botnian puolustuksen keskeltä.

Akilleen päävalmentaja Jari Hyttinen oli pitkän tauon jälkeen pallokentällä kotijoukkueen peräsimessä. Hän johdatti joukkonsa vahvaan liitoon ja voittoon.

– Omiin ei mennyt yhtään, joten siinä mielessä hieno voitto. Tämä ei ollut ihan paras pelimme, sillä ajoittain oli vaikeita hetkiä. Syöttötyöskentely oli välillä huolimatonta ja siksi oma haluttu pelitapamme vähän kärsi. Loimme paljon maalipaikkoja ja aivan ei saatu kaikkia hyödynnettyä. Botnia katkoi ajoittain syöttömme ja kovia joukkueita vastaan nämä tilanteet on karsittava pois, Hyttinen mietti.

Hyttinen oletti, että Botnia olisi hyökännyt ahnaammin.

– Vähän yllätti se passiivisuus ja puolustaminen, mutta meidän liike oli parempaa. Koko puolustus oli myös meillä tiivis ja hyvä, Hyttinen mietti.

Akilleen nuorista on kasvanut loistavia vastuunkantajia ja siitä osoituksena Kettusen maali, Casper Hännisen kaksi, Akseli Laakkosen ja Akseli Pursion yksi syöttöpistettä. Akilleen maalilla Olli Lappalainen teki työnsä myös hyvin, siitä nollapeli kiitoksena.

Akilleen seuraava vastustaja on Porissa Narukerä, joka on aloittanut kauden hyvin ja saattaa olla kova kotona.

Tilastot

Akilles–Botnia 6–0; 1–0 1:33 Raoul Karlqvist (Ville-Veikko Angeria), 2–0 22:58 Denis Sadakov (Akseli Laakkonen), 3–0 35:11 Andreas Flinck (Casper Hänninen), 4–0 58:52 Flinck (Angeria), 5–0 60:21 Rasmus Kettunen (Hänninen), 6–0 77:21 Rolf Larsson (Akseli Pursio).

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Keskustelu

Tilaa uutiskirje

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.