Kotipelissä hyvää taistelua – PSS sai Tampereella kylmää kyytiä

PSS:n Alisa Kettunen (66) yritää saada maalia rangaistulaukauksesta. Timo Pasanen

Timo Pasanen

Tämän kauden naisten salibandyliigan uudistus on jo näkynyt vahvasti syksyn peleissä. Kahteen lohkoon väännetty sarja on yllättänyt tasaisuudellaan. Tai ainakin A-sarjan osalta.

Porvoon Salibandyseuran naiset voittivat lauantaina tasaisen ottelun, kun PSS voitti jatkoajalla EräViikingit. Ottelu päättyi 2–1 (0–1, 0–0, 1–0, 1–0) ja molemmat keltapaitojen maalit laukoi Ella Holmberg. PSS:n kapteeni Inka Lampinen oli tyytyväinen kahteenkin pisteeseen.

– Joukkue osoitti venymiskykyä ja yhtenäistä taistelua. Kaikki tämä hyvä saadaan siirrettyä mukaan, joten hyvä fiilis jäi kuitenkin pelistä. Pallollinen hallinta on hyvää ja joukkue osaa vastata fyysiseen peliin. Maalipaikkojen hyödyntäminen saa olla aavistuksen parempaa, mutta voitto on aina voitto.

Eräviikingit oli juuri niin sitkeä vastustaja, kuin ennakkoon porvoolaisleirissä veikattiin. Vieraat osasivat hyödyntää kotijoukkueen pienen sekoilun ja iskivät heti alkuun johtomaalin.

PSS aloitti hyvän takaa-ajon, mutta piti maltin koko ajan.

Läpi ottelun enemmän palloa pitänyt PSS ei kuitenkaan saanut hyödynnettyä lukuisia maalipaikkojaan.

Peliä pelattiin jo aikaan 46.56, kun PSS iski tasoituksen. Ella Holmberg sai poikittaissyötön Linda Törnqvistiltä ja iski pallon näyttävästi oikeaan takakulmaan.

PSS-leirissä oltiin huolestuneita, kun maalivahti Arla Salo tuli vaihtoon tuskallisen näköisenä. Johanna Järvinen hyppäsi laatikkoon ja oli todella hyvä loppupelin.

Kotijoukkueelle tarjottiin voittoa varsinaisella peliajalla. PSS sai rangaistuslaukauksen ja Alisa Kettunen lähti yrittämään. Pöytäkirjaan merkintä epäonnistunut rangaistuslaukaus ja peli jatkui tasatilanteessa. PSS sai vielä ottelun lopussa ylivoiman, mutta jatkoajalle mentiin.

Tuttu parivaljakko ratkaisi pelin, kun Fanny Holmberg tarjoili pallon maalille ja sisko Ella tuikkasi pallon etukulmasta sisään.

– Vieläkin oli maalinteko vaikeaa. Tällä kertaa meidän ykkösviisikko kantoi vastuuta ja muut olivat vaisuja. Laukaukset menivät joukkueiden kesken aika tasan, mutta olimme kyllä lähempänä saada vielä pisteen lisää. Järvinen hyppäsi vaikeaan paikkaan maaliin, mutta teki hyvän työn, PSS valmentaja Jukka Kouvalainen sanoi.

Kotivoitto takasi sunnuntaille hyvät lähtökohdat Tampereelle Classicia vastaan. Valmennusjohto tiesi, että Tampreella puolustavat kurinalaisesti ja kääntävät peliä nopeasti.

– Laadukas puolustus ja leveä hyökkäys tuli vastaan, PSS valmentaja Jukka Kouvalainen sanoi.

Classic oli kotonaan todella hyvällä pelipäällä. Suurinumeroinen tappio 6–1 oli saaliina, ennen maaottelutaukoa.

Kotijoukkue oli tehokas maalipaikoissa heti avauserässä. Kaksi maalia ja hyvä johto toiseen erää takasi hyvät lähtökohdat.

PSS lähti takaa-ajoon toisessa erässä ja onnistui kaventamaan.

Ajassa 34.54 Veera Nousiainen kavensi 2–1.

Sen jälkeen päätöerässä Classic iski alle kahdessa minuutissa kaksi maalia. PSS yritti vimmatusti kavennusta, mutta ei onnistunut.

– Ei oikein päästy kiinni kaveriin, pelatiin hyvin kolmanteen erään saakka. Saatiin vähän jäähyjä herkästikin ja niistä kaveri pääsi hyötymään. Mennään eteenpäin ja kerätään voimia vähän aikaa, Kouvalainen mietti.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Keskustelu

Tilaa uutiskirje

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.