Porvoon Salibandyseuran (PSS) A-tytöille niukka tappio ja makea voitto kotipeleistä

PSS:n A-tytöt urakoivat SM-sarjaa viikonloppuna Porvoossa.

PSS:n Matilda Rytkönen teki sekä lauantaina, että sunnuntaina 2+1 tehot, ja oli siten yksi joukkueen tehokkaimmista pelaajista. Tomi Nousiainen

Toni Degerlund

Porvoon Salibandyseuran (PSS) A-tytöillä oli kahden ottelun viikonloppu. Lauantaina porvoolaiset kohtasivat Mynämäen SBS Wirmon Porvoon Albert Edelfeltin koululla, jossa vieraat veivät sarjapisteet tiukan taistelun jälkeen 4–5 (1–2, 2–2, 1–1) lukemin. Sunnuntaina pelit jatkuivat Aurorahallilla, jossa PSS nappasi voiton Turun FBC Loistosta 5–3 (0–1, 2–0, 3–2) lukemin.

Lauantain peli alkoi aamupäivällä, ja joukkue ei ollut ottelussa aivan parhaalla mahdollisella jalalla liikkeellä. SBS Wirmo teki ottelun ensimmäisen maalin, kun ottelua oli pelattu kymmenisen minuuttia. PSS:n Viivi Tiri tasoitti tilanteen pari minuuttia myöhemmin. Vieraat iskivät kuitenkin seuraavan maalin vain puoli minuuttia myöhemmin. Kun toisessa ja kolmannessa erässä molemmat joukkueet paukuttelivat yhtä monta maalia toistensa maalivahdin taakse, matkasivat sarjapisteet Mynämäelle maalin erolla ottelun emäntiin.

– Täytyy kyllä myöntää, että emme olleet ottelussa ihan hereillä, PSS:n A-tyttöjen vastuuvalmentaja Juha Kankaanpää kommentoi.

– Taisi olla hiukan liian aikainen peli meidän tytöillämme. Kaveri oli lähtenyt bussilla aamuvarhaisella, ja he olivatkin paljon paremmin hereillä ottelussa. Me tulimme otteluun omilla autoilla, ja kun Albert Edelfeltin koululle on niin lyhyt matka, niin osa taisi nukkua hiukan liian pitkään.

– Olimme käytännössä koko ottelun ajan taka-ajoasemassa, eikä päästy oikein rinnallekaan missään vaiheessa. Kaveri oli maalin verran parempi, ja sai ansaitun voiton. Tiukka vääntö kuitenkin, jossa oli tunnettakin mukana. Voitto olisi tietysti ollut poikaa, ja häviöt harmittavat aina. Tappiostakin pitää tosin ottaa opiksi.

Sunnuntaina PSS oli jo paljon paremmalla taisteluilmeellä liikkeellä. Tosin tässäkin ottelussa vieraat aloittivat maalinteon. Kotijoukkue onnistui ensimmäisen kerran ottelun toisessa erässä, kun Matilda Rytkönen siirsi pallon FBC Loiston maalin. Erän toisesta maalista vastasi kotijoukkueen Emma Killinen. Kolmannessa erässä tehtailtiin viisi maalia. PSS maalit tekivät Mikaela Backman, Taimi Mikkola ja Matilda Rytkönen. Rytkönen oli viikonloppuna hyvässä vedossa ja kirjasi molemmista otteluista 2+1 tehot. PSS:n hyökkääjä onkin A-tyttöjen SM-sarjan pistepörssissä kuudentena 7+4 tehopisteillään.

– FBC Loisto pelasi kapealla rosterilla ja puolusti ottelussa hyvin, Kankaanpää totesi ottelun jälkeen.

– Me lähdimme hiukan liikaa kaverin pelaamiseen mukaan, unohdimme oman hyvän pallon liikuttelumme, puolustamisemme ja kenttämme tasapaino horjui. Kaveri sai näin aika ilmaisia paikkoja.

– Nuorisokaarti jaksoi kuitenkin viimeisessä erässä leipoa pari maalia, mikä ratkaisi lopulta meille voiton.

– Kokonaisuudessaan kausi on lähtenyt ihan kohtuullisen hyvin liikkeelle. Pelillisissä asioissa meillä on vielä tekemistä, mutta pinnoja olemme saaneet raavittua ihan hyvällä prosentilla.

– Virallista tavoitetta ei ole, mutta pyrimme pelaamaan sarjaa niin pitkään, että nurtsi alkaa vihertää ulkona. Silloin olemme aika pitkällä.

Porvoolaiset ovat pelanneet nyt SM-sarjassa kuusi ottelua, joista se on voittanut viisi. Kauden ainoa tappio tuli siis lauantaina SBS Wirmoa vastaan. Sarjataulukossa porvoolaiset ovat toisena 15 pisteellään. Paalupaikalla on Pirkkalan Pirkat puhtaalla pelillä ja 18 pisteellään. Seuraavaksi PSS pelaa SM-sarjaa kotiottelussa Askola Areenalla lauantaina 30.11. Silloin porvoolaiset mittaavat sarjataulukossa kolmantena olevan Tampereen Classic taitoja.

Tilastot

1. erä: 10:44 min. Laakso Mikaela 0–1, 12:35 min. Tiri Viivi (Rytkönen Matilda) 1–1, 13:09 min. Arvela Vilma (Lenkkeri Saana) 1–2.

2. erä: 25:50 min. Rytkönen Matilda 2–2 TV, 31:55 min. Pietilä Tessa-Veera (Piiroinen Laura) 2–3, 38:00 min. Laihinen Roosa (Tokoi Johanna) 2–4, 39:33 min. Rytkönen Matilda (Tiri Viivi) 3–4.

3. erä: 47:45 min. Laihinen Roosa 3–5 RL, 50:21 min. Heikkinen Viivi (Rönnberg Minka) 4–5.

Torjunnat: PSS Järvinen Jenna 8+6+6=20 (Poissa: 58.32–59.24, 59.30–60.00), SBS Wirmo Rekola Erika 7+6+9=22.

1. erä: 10:53 min. Sauvonsaari Tessa (Yli-Kärkelä Amalia) 0–1.

2. erä: 20:28 min. Rytkönen Matilda (Tiihonen Emilia) 1–1, 28:06 min. Killinen Emma (Rytkönen Matilda) 2–1.

3. erä: 40:36 min. Backman Mikaela (Mikkola Taimi) 3–1, 43:04 min. Nyppynen Camilla (Kallio Matilda) 3–2, 44:59 min. Sauvonsaari Tessa (Dyrendahl-Nyblin Vera) 3–3 YV, 46:59 min. Mikkola Taimi (Backman Mikaela) 4–3, 57:59 min. Rytkönen Matilda (Killinen Emma) 5–3 TM.

Torjunnat: PSS Askola Pinja 2+7+5=14, FBC Loisto Heininen Minnie 13+9+12=34 (Poissa: 57.45–57.59, 59.41–59.58).

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Keskustelu

Etusivulla nyt

 1. Tirmo Blues tulee sittenkin – Kasmir, Pete Parkkonen,... Katso koko esiintyjäkattaus ja fiilistele menneitä vuosia
 2. Borealikselta 93 miljoonan euron osinko Itävaltaan – yhtiö pitää lomautuksia mahdollisina koronapandemian vuoksi
 3. Juhlavuoden hanke käynnissä – Brunberg Oy:n uudesta tehtaanmyymälästä tulee suklaanvärinen
 4. ”Abstrakti, mutta esittävä”– tältä näyttää yleisövessan seinämaalaus
 5. Itä-Uusimaa sai lähes 3 miljoonaa valtionavustusta kahteen alueelliseen sote-hankkeeseen – "Monenlaista hyötyä riippumatta siitä, toteutuuko sote-uudistus"
 6. Porvoon poliisiampuminen siirtymässä syyteharkintaan – Konkreettisessa vaarassa oli kahdeksan poliisia – tutkinnanjohtaja: "Toivottavasti tämä ei ole uusi normaali"
 7. Porvoon antamat sote-rukkaset eivät tulleet Askolalle yllätyksenä – lähipalvelujen menetys kaihersi päättäjiä
 8. Leikkipuisto purettiin – uudet suunnitelmat eivät ole lähiasukkaiden mieleen
 9. Kolumni, Tuuli Hirvilammi: Pyörä, kesän paras menopeli
 10. Läpimurto liigassa tiesi pitkää sopimusta Lahteen – raamikas pakki Alex Lindroos nauttii kovasta kesäisestä harjoittelusta
 11. Minä ja Suomenlahti: Tallenna ikimuistoinen hetki Suomenlahdelta – lähetä kuva toimitukseen ja osallistu kilpailuun
 12. OP Pukkila haluaa yhdistää voimansa Päijät-Hämeen pankkien kanssa
 13. Pelastusrengas kolmelle rannalle lahjoituksena – Muista hätätapauksessa HRAP-sääntö
 14. Maria Huntington vahvassa pituusvireessä Oulussa
 15. Oikeus torppasi Fortumin havittelemat muutokset Oulujoen vaelluskalamääräyksiin – uusia kalateitä ei silti tule ainakaan lähivuosina

Näytä lisää

Tilaa uutiskirje

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.