Porvoon Salibandyseuran (PSS) naisten edustusjoukkue nappasi makean kotivoiton SP-Pro:sta ja maksoi samalla edellisen pelin kalavelat – SP-pro:lle tappio oli kauden ensimmäinen

Joukkueiden edellinen ottelu ja tiukka taistelu päättyi Nurmijärvellä SP-Pro:n voittoon.

Toni Degerlund

Porvoon Salibandyseuran (PSS) naisten edustusjoukkue jatkoi pelejään Salibandyliigassa kotipelillä Nurmijärven SB-Pro:ta vastaan. Joukkueiden edellinen kohtaaminen Nurmijärvellä 27.10. oli päättynyt tiukan taistelun jälkeen SB-Pro:n voitonjuhliin 7–5 (1–1, 1–1, 5–3) lukemin. Porvoolaisilla oli siis kalavelkoja maksettavana, ja kotijoukkue nappasikin Aurorahallilta vuorostaan täydet sarjapisteet 9–6 (3–1, 4–3, 2–2) lukemin.

Ottelussa piisasi alusta loppuun saakka vauhtia, ja yleisö saikin varmuudella jännitystä koko rahan edestä. Ottelun ensimmäisen maalin iski vieraiden Meri-Helmi Höynälä, kun ensimmäistä erää oli kulunut vajaa seitsemän minuuttia. Jasmiina Järvinen tasoitti tilanteen erän puolivälissä. Kun kotijoukkue sai rangaistuslaukauksen, siirsi pallon taakse asettunut Alisa Kettunen PSS:n johtoon kotiyleisön riemuksi. Erän lopussa Fanny Holmberg tehtaili vielä porvoolaisten kolmannen maalin isosiskonsa Ellan avustamana.

Toisessa erässä tehtailtiin yhteensä seitsemän maalia. Neljästä vastasi kotijoukkue, ja kolmesta illan vieraat. Erän ensimmäisen maalin maalasi hyvässä vireessä ollut Annina Levälampi. Vain minuutti tästä, PSS:n Ella Holmberg siirsi vuorostaan reikäpallon SB-Pro:n maalivahdin Tiltu Siltasen selän taakse. Nappisyöttö tuli pikkusisko Fannyn mailanlavasta. Illan emännillä oli tässä vaiheessa jo neljän maalin etumatka. Ottelussa kapteenina toiminut Noona Björkman otti kuitenkin kahden minuutin rangaistuksen, ja SB-Pro näytti, ettei se turhaan ole sarjan kärkijengi. Jäähyä ei ehtinyt kulua kuin pari sekuntia, kun vieraat kavensivat tilannetta, ja heti salamana se iski vielä toisen maalin perään. PSS ei tästä kuitenkaan hätkähtänyt, vaan täräytti vuorostaan kaksi kertaa perätysten maalin nurmijärveläläisten maaliin. Ensiksi onnistui Annina Levälampi, ja hetkeä myöhemmin Ella Holmberg. SB-Pro onnistui vielä erän lopussa kaventamaan jälleen hiukan PSS:n etumatkaa.

Viimeisessä erässä sama vauhti jatkui mitä kahdessa edellisessä erässä oli. Ottelussa ei ollut varaa virheisiin, koska kaveri rokotti näistä saman tien. SB-Pro tekikin ottelusta vielä äärimmäisen jännittävän, tälläämällä viimeisen erän ensimmäisen maalin. Näin kotijoukkueen maaliero vieraisiinsa oli kaventunut vaivaiseen kahteen maaliin. Niinpä peli ei ollut missään nimessä kirkossa kuulutettu, jonka SB-Pro:n toisen erän kaksi salamamaalia todisti. Vieraat ottivat kuitenkin vuorostaan kahden minuutin rangaistuksen, jota PSS ei jättänyt hyödyntämättä. Annika Hautojärvi iski kotijoukkueen kahdeksannen maalin ylivoimalla. SB-Pro painoi kuitenkin loppuun saakka kaasu pohjassa, ja yritti vimmatusti hakea kavennusta sekä tasoitusta ilman maalivahtiaan. Se onnistuikin siirtämään pallon PSS:n maalia vartioineen Arla Salon selän taakse ottelun loppupuolella. Elina Hautojärvi laukoi kuitenkin ottelun viimeisen maalin, ja näin sarjapisteet jäivät lopulta varsin selvin numeroin Porvooseen.

PSS:n naisten edustusjoukkueen päävalmentaja Jukka Kouvalainen oli äärimmäisen tyytyväinen erittäin tärkeistä sarjapisteistä sarjan kärkijoukkuetta vastaan.

– Ensimmäisessä ja toisessa erässä saimme erittäin hyvällä prosentilla maalipaikkamme käytettyä, kun vastustaja taas ei saanut, Kouvalainen kommentoi pelin jälkeen.

– Hyökkäyspään pelaamisemme oli kaikilla kolmella ketjulla tänään tosi hyvää. Pystyimme juoksuttamaan SB-Pro:n vahvoja ja isokokoisia pakkeja, joka oli yksi selkeä onnistuminen.

– Pelinlukemisessa jäi vielä parannettavaa. Meillä tulee liikaa polemiikkia, jos kaveri pelaakin jonkun tilanteen eri tavalla kuin mitä me olemme etukäteen ajatelleet. Näissä tilanteissa meidän pitää vielä kypsyä ja kasvaa.

– Pisteet tästä ottelusta maistuvat todellakin. Meidän vahva kotipeliputkemme sai jatkoa. Tavoitteemme on hyvin pitkälti ihan samat kuin SB-Pro:lla ja muilla sarjan kärkijoukkueilla. Kaikki pisteet mitä pystymme ottamaan joko meitä edellä olevista joukkueilta, tai meitä lähellä olevilta joukkueilta, maistuvat aina paljon paremmilta. Fiilis tästä voitosta on kieltämättä erittäin hyvä.

Porvoolaiset ovat pelanneet nyt kaksi viimeistä otteluaan kotona. Myös seuraava ottelu pelataan ensi lauantaina 16.11. Aurorahallilla, kun keltapaitojen vieraaksi Porvooseen saapuu Helsingin EräViikinkien naisten edustusjoukkue. PSS on pelannut nyt kymmenen ottelua, joista se on voittanut kuusi. Kerran voitto on tullut jatkoajalla, ja kolme kertaa peli on päättynyt tappiollisesti. PSS nousi voittonsa ansiosta sarjataulukossa toiseksi. Sarjaa johtaa vahvasti kauden aloittanut SB-Pro, joka kärsi nyt kauden ensimmäisen tappionsa Porvoossa PSS:ää vastaan.