FC TikiTaka ampui pilkulta harrastajien Kliffa-cup turnauksen voittoon

Jalkapallon Kliffa-cup päättyi FC TikiTakan voittoon. Miiro Aaltonen

Timo Pasanen

Jalkapallon harrasteturnaus Kliffa Cup pelattiin Uusimaa Areenan tekonurmella. Ensimmäinen laatuaan ollut turnaus keräsi mukaan kaikkiaan 16 joukkuetta kisaamaan kiertopalkinnosta ja maineesta.

Järjestäjänä mukana ollut Miiro Aaltonen kertoo, että kaikki meni todella hyvin ja pelaajat olivat tyytyväisiä.

– Moni ilmoitti, että ensi vuonna tullaan uudestaan. Olemme vähän neuvotteluissa kesken, että ainakin kerran ensi vuonna uudestaan, mutta voi olla jopa kaksi kertaa.

Voittajaksi selviytyi lopulta taitavaa jalkapalloa pelannut FC TikiTaka. Pelaajat ovat kavereita ja futistaustaisia, joten he osasivat pelata. Taitava sekä fyysinen joukkue, joka joutui tiukoille finaalissa. Tasaista vääntöä ja hyvätasoinen peli oli varsinaisella peliajalla tilanteessa 1–1.

Toiseksi tullut Class of 94 oli kova vastus finaalissa ja peli meni pilkuille asti. Jere Tuomainen laukoi ratkaisevan maalin

Turnauksen sääntönä oli, että joukkueessa sai olla vain yksi 3. divisioonan tai sitä ylemmän sarjan pelaaja. FC Futuran edustuksessa Kolmosessa pelaava Jamal Zvaalden käytti voittajajoukkueessa tämän paikan. Moni Tikitaka on pelannut A-junnuissa, joten taitoa heillä oli.

– Siinä oli joukkue, joka tuli alusta alkaen asenteella, että voittamaan on tultu. Hyvä joukkue olikin kyseessä, Aaltonen sanoo.

Voittajat saivat mitalit ja nimen kiertopokaalin.

– Mestaruuspokaali säilytetään Kliffassa voittajajoukkueen kuvan yhteydessä.  Voittajat saivat ensi vuoden turnaukseen osallistumisen ilmaiseksi.

Aaltonen oli tyytyväinen, kun ei tullut yhtään luovutusvoittoa runkosarjassa.

– Pronssipeliä ei pelattu, kun toinen joukkue ei tullut paikalle. Taso oli kokonaisuudessaan hyvä ja todella siisti turnaus ja kaikesta jäi hyvä maku.

Askolan Urheilijat olivat liikkeellä heidän nimellä, mutta muuten oli kaveriporukoita, jotka viihtyivät pelaamassa.

– Kovatasoisia pelaajia oli mukana. Paikkana halli on hyvä ja siitä kiitosta, että nyt oli jalkapalloa nurmella. Virkistävä uusi konsepti, että harrastajat pääsevät pelaamaan futista nurmella ja alkutalvesta, Aaltonen mainitsee.

– Ollaan oltu Futsal-turnauksessa, mutta nyt oli hieno, että joku järjestää jalkapallon turnauksen. Puolikkaalla kentällä on hyvä pelata, kun saa joukkueen kasaan paljon helpommin, pelaajat miettivät katsomossa.

Aaltonen sanoo, että isolla kentällä ja isoon maaliin pelattuna peli menee harrastajilta liian rankaksi.

– Peliaika pitäisi olla pidempi ja se vaatisi paljon enemmän aikaa. Siksi pieni kenttä on hyvä.

Jokaisessa ottelussa erotuomarina toimi Porvoon piirin virallinen erotuomari.

– Todella hyvä linja alusta asti. Porukka tuli pelaamaan ja mentiin futis edellä.

Paitsiosääntö ei ollut voimassa, niin pelin painopisteen sai käännettyä hyvin pitkillä syötöillä. Se taas toi hyvin paljon maalipaikkoja. Tosin juniorimaaleihin on taas paljon vaikeampaa tehdä maaleja.

Tulokset

1. FC TikiTaka, 2. Class of 94, 3. Pablo & Kumppanit, 4. FC Leffa.

FC TikiTaka: Jere Tuomainen C, An Truong, Jarni Heinonen, Zvaalden Jamal, Son Pham, Khoa Truong, Joel Peltola, Nooa Nyman, Daniel Nieminen, Ari Gali Valls, Jussi Heinonen ja Däni Nguyen.

Finaali päättyi 1–1 ja lopulta Tikitaka voitti 3–2 rangaistuspotkukilpailulla.

Voittajajoukkueen kapteeni oli Jere Tuomainen, joka myös voitti finaalin arvokkaimman pelaajan pokaalin. Hän laukaisi voiton ratkaisseen pilkun.

Joukkueessa oli kentällä 5 kenttäpelaajaa ja maalivahti.

Peliaika on jokaisessa ottelussa 1x20 minuuttia, joten pelit olivat nopeatempoisia.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Keskustelu

Tilaa uutiskirje

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.