Porvoon Salibandyseuran (PSS) C1-pojat hakivat vierasvoiton vahvan päätöserän voimin

PSS:n C1-pojat hakivat arvokkaan vierasvoiton Munämäeltä. Tuomas Liimatainen

toimitus

Porvoon Salibandyseuran (PSS) C1-poikien SM-sarja jatkui vierasottelulla SBS Masku/SBS Wirmo yhteisjoukkuetta vastaan. Viime kaudella illan isännät olivat napanneet SM-hopeaa, joten vastus oli jälleen huippuluokkaa. PSS ei suostunut viime vuoden meriittejä muistelemaan, vaan nappasi maukkaan vierasvoiton lukemin 3–6 (2–1, 1–1, 0–4).

Ottelun avauserä alkoi porvoolaisittain hieman hapuillen. Isännät olivat jatkuvasti pahanteossa nopeilla vastaiskuillaan ja siirtyivätkin johtoon jo 43 sekunnin pelin jälkeen. Isäntäjoukkue jatkoi hienoista painostustaan, mutta PSS onnistui tasoittamaan ottelun muutaman minuutin pelin jälkeen. Vähitellen isäntien painostus laantui ja PSS sai ottelun rytmistä kiinni. Masku/Wirmo onnistui kuitenkin ennen erätaukoa kertaalleen ja tauolle mentiin isäntien johdossa 2–1.

Toinen erä jatkui siitä, mihin ensimmäinen päättyi. PSS pääsi aina vaan paremmin peliin kiinni ja kotijoukkueen tilanteet syntyivät pitkälti nopeilla vastahyökkäyksillä ja poikkisyötöillä, joissa PSS:llä oli kylläkin ajoittain vaikeuksia, mutta maalissa Niklas Nykänen oli jälleen varmalla pelipäällä. Porvoolaisten tasoitus tuli toisen erän puolivälin tienoilla. Kauaa ei PSS saanut tasoituksestaan kuitenkaan nauttia, vaan kotijoukkue kuittasi sen heti seuraavassa vaihdossa. Toiselle erätauolle poistuttiin isäntien johdossa 3–2.

– Ottelu oli melko rikkonainen ja tuomarit olisivat voineet olla tarkempiakin vihellyksissään. Tuli aika paljon loukkaantumisia, mutta onneksi mitään vakavampaa ei sattunut. Olen todella ylpeä joukkueen taistelusta, jolla saatiin täydet pisteet kotiin ja kotimatka tuntuu lyhyemmältä, myhäili joukkueen vastuuvalmentaja Johan Tuominen tyytyväisenä.

– Tänään meni ehkä eniten kylmäpusseja urani aikana, totesi puolestaan joukkueen huoltaja Pekka Määttänen.

Erätauolla PSS latasi itsensä mainioon lentoon ja joukkue uhkui taistelutahtoa. Kopissa oli selvästi sovittu, että taistelematta ei kotimatkalle lähdetä. Ottelun painopiste siirtyi kotijoukkueen päätyyn ja tasoitus oli vain ajan kysymys. Kun kolmatta erää oli pelattu vajaa neljä minuuttia, sai PSS tuotua jälleen ottelun tasoihin ja alle minuutti edellisestä, komeilivat tulostaululla jo porvoolaisten johtolukemat. PSS jatkoi tiivistä puolustamistaan ja isännät koittivat päästä jälleen peliin mukaan. PSS oli kuitenkin päättänyt viedä ottelun nimiinsä ja riemukkaasti napauttivat itsensä kahden maalin karkumatkalle ajassa 53:09. Masku/Wirmo koitti vielä kavennusta ilman maalivahtia, mutta PSS onnistui tekemään viimeisen tyhjään maaliin. Näin PSS:llä on nyt sarjassa neljä ottelua takanaan, joista on tullut kolme voittoa ja yksi tappio. Sarjataulukossa PSS nousi neljänneksi. Seuraava ottelu on ensi lauantaina Espoossa, jossa vastassa on kestomenestyjä ja viime vuoden pronssijoukkue Oilers NG.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Keskustelu

Tilaa uutiskirje

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.