Porvoon Salibandyseuran (PSS) C1-pojat jyräsivät sarjan ennakkosuosikin SM-sarjassa

Porvoolaiset pelasivat SM-sarjan kolmennen ottelunsa kotikentällään Aurorahallissa.

PSS C1-pojat olivat erinomaisessa vireessa kotiottelussaan Aurorahallilla. Tuomas Liimatainen

toimitus

Porvoon Salibandyseuran (PSS) C1-poikien SM-sarjan kolmas ottelu pelattiin Aurorahallissa. PSS:n vieraaksi oli saapunut sarjan ennakkosuosikeihin lukeutuva ja viime vuoden Suomen mestari Helsingin EräViikingit. Porvoolaiset eivät kuvia kumartaneet, vaan veivät ottelun selkein numeroin 8–1 (3–0, 3–1, 2–0).

Otteluun valmistautuminen oli sujunut kotijoukkueella hyvin ja kaikki oli valmista illan koitokseen. Runsaslukuinen yleisö oli saapunut lehtereille todistamaan ottelun kulkua ja tunnelma oli erinomainen jo ennen alkuvihellystä. Ottelun avauserä alkoi tunnustelun merkeissä. PSS oli kärkkäänä katkomassa vastustajan pelinrakentelua ja saikin heti ottelun alkuun muutaman vaarallisen laukauksen kohti vastustajan maalia. Ottelun avausmaali oli perin erikoinen, sillä EräViikinkien pelaajan syöttö suuntautui kohti omaa maalia ja livahti yllättäen maaliin. PSS jatkoi ennakkoluulottomasti ja onnistui vielä kahdesti ennen ensimmäisen erän puoliväliä. Tauolle mentiin kotijoukkueen johdossa 3–0.

Ottelu jatkui edelleen tasaisissa merkeissä myös toisessa erässä. Parin minuutin kohdalla PSS sai kuitenkin jäähyn, jonka helsinkiläiset hyödynsivät sivaltamalla tarkasti takakulmaan. Porvoon vastaisku tuli nopeasti ja vain puoli minuuttia kavennuksesta PSS siirtyi jälleen kolmen maalin johtoon. PSS hallitsi peliä hienokseltaan ja onnistui vielä kahdesti erässä ja tauolle mentiin yllättävänkin reilussa johdossa 6–1.

Kolmannen erän alku pysyi PSS:llä hyvin hallinnassa ja varsinaista hätää ei kotijoukkueella ollut. EräViikingit eivät yrityksistä huolimatta onnistunut murtamaan porvoolaisten tiivistä puolustusta ja numerot pysyivät muuttumattomana erän loppupuoliskolle asti. Helsinkiläisten vaihtoehdoksi jäi kavennuksen yrittäminen ilman maalivahtia jo varsin hyvissä ajoin. PSS hallitsi hermonsa kuitenkin hyvin ja vastustajan yritykset kilpistyivät kerta toisensa jälkeen tiiviiseen puolustukseen ja maalivahti Niklas Nykäsen huipputorjuntoihin. Ottelu ratkesi lopullisesti PSS:n kahteen tyhjään maaliin tekemällä osumalla ja näin tulostaululla komeilivat ottelun päätyttyä kotijoukkueen selvät 8–1 lukemat.

PSS:n C-poikien vastuuvalmentaja Johan Tuominen oli joukkueen peli-ilmeeseen tyytyväinen.

– Saimme otteluun varsin erikoisen lähdön ja pallo pomppi meille aika kivasti. Loppulukemat eivät kerro ihan kaikkea, vaan täysi iltapuhde tuli tehtyä, Tuominen kommentoi.

– Puolustuksemme oli tänään rautaa ja hyödynsimme maalipaikkamme tehokkaasti. Olimme selvästi parempi joukkue tänään ja siitä pitää olla tyytyväinen. Onnistuimme joukkueena todella hyvin.

PSS:n parhaana palkittiin maalivahti Niklas Nykänen, jolle torjuntoja kertyi 20. Porvoolaisten tehoista vastasivat ottelussa Niko Miettinen (1+2), Kim Nissi (1+1), Okko Kemppainen (1+0), Niklas Tuominen (1+0), Joel Berghem (1+0), Mikko Hatunpää (1+0), Lukas Lindholm (1+0) ja Kaapo Markkanen (0+1). Yksi maali merkittiin vastustajan omaksi maaliksi. PSS:n sarja jatkuu nyt kolmella vieraspelillä ja vastus ei tule olemaan yhtään helpompi, sillä kahteen seuraavaan otteluun vastaan tulee viime vuoden kaksi muuta mitalistia. Kotiotteluita joudutaan odottelemaan useampi viikko ja seuraavaksi Aurorahalliin saapuvat porvoolaisten vieraaksi Oulun joukkueet OLS ja Merikoski 23. ja 24.11.

Tilastot

1. erä: 02:22 min. 1–0 OM, 08:39 min. Lindholm Lukas 2–0, 09:35 min. Miettinen Niko (Markkanen Kaapo) 3–0.

2. erä: 23:11 min. Kankaanpää Nuutti (Vuoristo Santtu) 3–1 YV, 23:40 min. Berghem Joel 4–1, 24:02 min. Hatunpää Mikko (Nissi Kim) 5–1, 39:52 min. Tuominen Niklas (Miettinen Niko) 6–1.

3. erä: 57:18 min. Nissi Kim 7–1 TM, 59:52 min. Kemppainen Okko (Miettinen Niko) 8–1 TM.

Torjunnat: PSS Nykänen Niklas 6+9+5=20, EräViikingit: Andersson Robin 7+4+4=15 (Vaihto: 40.01 6–1, Poissa: 58.24–59.51) ja Lehto Väinö 0+0+0=0 (Vaihto: 57.18 7–1, Poissa: 54.03–57.18).

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Keskustelu

Tilaa uutiskirje

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.