Porvoon Salibandyseuran (PSS) naisten edustusjoukkueelle kotivoitto ja vierastappio viikonlopulta – pelisuunnitelma etenee kuitenkin ja palaset loksahtelevat kohdilleen

Toni Degerlund

Porvoon Salibandyseuran (PSS) naisten edustusjoukkue jatkoi urakointiaan Salibandyliigassa viikonloppuna kahden ottelun verran. Porvoolaiset pääsivät lauantaina pelamaan kotikentällään, Aurorahallilla Lahden Pelicans SB:tä vastaan, ja vieraissa se kohtasi vastaavasti sunnuntaina SB-Pro:n Klaukkalan Arkadia-hallilla. Kotiottelustaan PSS otti täydet sarjapisteet, kun se kaatoi Pelicansin 5–2 (2–0, 1–1, 2–1) lukemin. Sunnuntaina vieraissa tiukka taistelu kääntyi lopulta kotijoukkue SB-Pro:lle 7–5 (1–1, 1–1, 5–3) lukemin.

Voitto Pelicans SB:stä ei ollut kuitenkaan mikään läpihuutojuttu. Porvoolaisten joukkuepeli ei ollut parasta mahdollista, ja ottelun aikana tuli useita pallonmenetyksiä, joista vieraat pääsivät tekemään nopeita vastaiskuja. Ottelun ensimmäisen maalin iski kotijoukkueen Elina Hautojärvi, kun ensimmäistä erää oli kulunut vajaa 15 minuuttia. Aivan erän lopussa pikkusisko, Annika Hautojärvi iski vuorostaan pallon Pelicansin maaliin. Toisessa erässä molemmat joukkueet maalasivat kertaalleen. PSS:n maalista vastasi Kalpana Tarvainen. Porvoolaiset pääsivät aloittamaan viimeisen erän ylivoimalla, ja illan emännät käyttivätkin tilanteen hyväkseen. Tällä kertaa Holmbergin sisarukset nappasivat tehopisteet. Isosisko Ella syötti ja Fanny Holmberg laukoi pallon vieraiden maaliperukoille. Pelicans pääsi kuitenkin vielä mukaan peliin, kun se kavensi tilanteen 4–2 kymmenen minuuttia ennen ottelun päättymistä. PSS:n Sanni Koli varmisti kuitenkin sarjapisteet kotijoukkueelle ottelun viimeisellä maalilla aivan kolmannen erän loppupuolella.

PSS:n naisten edustusjoukkueen päävalmentaja Jukka Kouvalainen myönsi ottelun jälkeen, että sarjapisteet eivät tulleet helpolla, vaikka ne maistuivatkin hyvältä.

– Pelicans puolusti hyvin, ja pelasi vahvasti omassa päässään, mikä aiheutti meille hiukan vaikeuksia. Heidän maalivahtinsa oli myös hyvä, Kouvalainen kommentoi ottelun jälkeen.

– Emme päässeet maajoukkuetauon jälkeen niin terävästi mukaan peliin, kuin olisin toivonut.

– Menetämme tällä hetkellä myös turhan paljon palloa keskialueella, joka johtuu suurimmaksi osaksi omasta huolimattomuudestamme. Tähän meidän pitää kiinnittää jatkossa enemmän huomiota.

– Meillä on kuitenkin hyvä rutiinitaso pelaamisessa, ja pystymme pyörittämään laajaa rosteria kentällä. Teimme Pelicansia vastaan riittävästi töitä, jolla voitimme lopulta ottelun. Toki tällä työmäärällä lukemat olivat voineet olla meille paremmatkin, mutta tämä riitti tällä kertaa.

Sunnuntaina PSS pelasi hyvää salibandya, vaikka voitto karkasikin viimeisessä erässä kotijoukkue SB-Pro:lle.

– Tiukka peli, joka viimeisessä erässä villiintyi maalien muodossa. Kaveri teki kolmannessa erässä enemmän maaleja, joka ratkaisi voiton heille, Kouvalainen kommentoi.

– Peli SB-Prota vastaan oli intensiteetiltään huomattavasti parempi kuin Pelicansia vastaan. Toki tiedossa olikin, että kyseessä on kärkipeli ja vastus on kova.

Porvoolaiset pelaavat myös seuraavan ottelunsa kotonaan Aurorahallilla, kun Tampereen Koovee tulee haastamaan PSS:ää 2.11. lauantaina.

– Meidän pelimme kehittyy koko ajan peli peliltä, tuleepa sitten voittoja tai häviöitä. Joissakin tietyissä asioissa menemme silti koko ajan tasaisesti eteenpäin.

– Loppukauteen ja ensi kevääseenhän tässä tähdätään. Sitä silmällä pitäen teemme töitä, ja kehitämme omaa juttuamme koko ajan. Tavoitteenamme on olla keväällä parhaimmillamme, Kouvalainen painottaa.