Porvoon Salibandyseuran (PSS) miesten edustusjoukkue hyvällä fiiliksellä säbäkauteen – kauden ensimmäinen peli vieraissa toi voiton – seuraavaksi joukkue pelaa kotona

PSS:n miesten edustusjoukkue pelaa kakkosdivisioonan A-tasolla.

PSS:n miesten edustusjoukkueesa löytyy tällä kaudella nuoruuden intoa ja osaamista. Jere Karavirta (20), Teemu Färlin (20) ja Janrik Pitkänen (19) odottavat jo innolla kauden ensimmäistä kotipeliä. Erkko Vaniala

Toni Degerlund

Porvoon Salibandyseuran (PSS) miesten edustusjoukkueessa on innostunut ilmapiiri. Kausi vihellettiin virallisesti käyntiin viime viikon lauantaina, kun porvoolaiset pelasivat vierasottelun Vantaalla M-Teamiä vastaan. PSS nappasi kauden avauspelistään voiton 5–7 (2–2, 1–3, 2–2) lukemin.

– Voitto M-Teamistä vapautti joukkueen tunnelmaa, koska sarja-avausta oli odotettu jo tovi, PSS:n puolustuksessa pelaava Erkko Vaniala kertoo.

Porvoolaisten valmistautuminen viikonloppuna alkaneeseen sarjaan on sujunut kuitenkin hiukan ristiriitaisissa tunnelmissa. Joukkueen osallistuminen koko sarjaan oli nimittäin vaakalaudalla pitkälle kevääseen seuran ja miesten edustusjoukkueen taustoilla tapahtuneen myllerryksen myötä.

– Saimme lopulta palaset kasattua. Siitä lähtien toimintaa on askel askeleelta parannettu joka osa-alueella, Vaniala sanoo.

– Edelleenkin joukkueen taustalla toimiva ryhmä on todella kapea, mutta joukkueen yhdessä tekemisestä on varmasti saatu positiivista nostetta myös kentälle paremman yhteishengen ja sitoutumisen muodossa.

– Harjoituksissa olemme menneet jatkuvasti eteenpäin, ja viimeisen kuukauden ajan joukkueen sitoutuminen onkin ollut jo todella kiitettävällä tasolla.

– Tämä tulee varmasti näkymään tulevalla kaudella myös positiivisina suorituksina itse kentällä. Joukkue tulee tänäkin vuonna olemaan sarjan urheilullisimpia ja nuorimpia ryhmiä. Joukkueen pysyessä terveenä, tulee joukkue vuorenvarmasti taistelemaan sarjan kärkisijoituksista.

Pääosin joukkueen runko on pysynyt samana kuin viime kaudellakin. Muutamia merkittäviä pelaajamenetyksiä on kuitenkin tapahtunut, kun merkittäviä luottopelaajia on vaihtanut paikkakuntaa. Viime kauden maalihaukka, Timi Lindroos siirtyi Porvoosta pelaamaan miesten Salibandyliigaa Ådalens Idrottsföreningin (ÅIF) riveihin.

– Vaikka koimmekin muutaman kovan menetyksen pelaajamateriaaliin, niin saimme tilalle muutaman todella mielenkiintoisen PSS-taustat omaavan paluumuuttajan. Ennen kaikkea tämän kauden PSS on porvoolainen, oman kaupungin kasvateista koottu joukkue, Vaniala painottaa.

PSS:n miehet pelaavat seuraavan ottelunsa kotikentällä Aurohallilla tulevana perjantaina. Vastaan astelee Siuntion S.S. Storm.

– Sarjan tasoerot ovat ainakin paperilla kaventuneet selkeästi. Joukkueiden panostuksissa pelaajistoihinsa näkee, että monen joukkueen kohdalla tähdätään jo selkeästi vuoden päästä salibandyyn tulevaan Suomi-sarjaan.

– Suomi-sarjasta tulee myös salibandyssa kolmas valtakunnallinen sarjataso Salibandyliigan ja Divarin vanaveteen. Pelaamastamme Etelä-Suomen 2. divisioonan A-tasosta kuusi parasta joukkuetta pääsee suoraan tuohon tulevaan sarjaan.

– Meillä ei ole virallista tavoitetta, mutta urheilullisen ja salibandyn tosissaan ottavan joukkueen tavoitteena on totta kai taistella sarjan kärkisijoista, ja täten pelata myös sarjanoususta Divariin keväällä 2020.

Joukkue

Maalivahdit: Toivola Teppo ja Halttunen Sakari.

Puolustajat: Saario Roope, Hartmanis Emils, Karavirta Jere, Perttula Emppu, Vaniala Erkko, Färlin Teemu, Vaara Tuomas.

Hyökkääjät: Karhu Miro, Tetri Roni, Eriksson Toni, Myyryläinen Henry, Pitkänen Janrik, Skippari Markus, Kurki Jarkko, Fredriksson Alex, Carlsson Casper, Mäklin Toni, Oja Paul, Pylkkänen Miika, Kareinen Konsta, Nurmela Konsta, Anttila Miro.

Tautajoukot: päävalmentaja Lall Risto ja huoltopäällikkö Sainio Keijo.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Keskustelu

Etusivulla nyt

 1. Kotikonttoreista palataan työpaikoille vaihtelevasti – kaupunki palaa lähityöhön vaiheittain syyskuusta lähtien
 2. Tirmo Blues tulee sittenkin – Kasmir, Pete Parkkonen,... Katso koko esiintyjäkattaus ja fiilistele menneitä vuosia
 3. Borealikselta 93 miljoonan euron osinko Itävaltaan – yhtiö pitää lomautuksia mahdollisina koronapandemian vuoksi
 4. Tulipalo tuhosi kokonaan asuintalon piharakennuksen Paippisissa
 5. Sara Kuivisto jäi viidenneksi Sveitsin Luzernissa
 6. Taistelutahtoinen Akilles Green Team nousi esiin viimeisen etapin väsymyksessä - Leevi Kervinen kokonaiskilpailun kahdeksas
 7. Juhlavuoden hanke käynnissä – Brunberg Oy:n uudesta tehtaanmyymälästä tulee suklaanvärinen
 8. ”Abstrakti, mutta esittävä”– tältä näyttää yleisövessan seinämaalaus
 9. Itä-Uusimaa sai lähes 3 miljoonaa valtionavustusta kahteen alueelliseen sote-hankkeeseen – "Monenlaista hyötyä riippumatta siitä, toteutuuko sote-uudistus"
 10. Porvoon poliisiampuminen siirtymässä syyteharkintaan – Konkreettisessa vaarassa oli kahdeksan poliisia – tutkinnanjohtaja: "Toivottavasti tämä ei ole uusi normaali"
 11. Kolumni, Tuuli Hirvilammi: Pyörä, kesän paras menopeli
 12. Läpimurto liigassa tiesi pitkää sopimusta Lahteen – raamikas pakki Alex Lindroos nauttii kovasta kesäisestä harjoittelusta
 13. Minä ja Suomenlahti: Tallenna ikimuistoinen hetki Suomenlahdelta – lähetä kuva toimitukseen ja osallistu kilpailuun
 14. Koronakesän ensimmäinen teatteriesitys alkoi Postimäellä käsien desinfioinnilla
 15. Loviisa kiinnostunut ratahankeyhtiön osakkuudesta tietyin ehdoin

Näytä lisää

Tilaa uutiskirje

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.