Rankat Ankat kuittasivat voiton

PSS kohtasi toistamiseen Rankat Ankat, nyt vieraissa tuli tappio. SRRA

Timo Pasanen

Porvoon Salibandyseuran naisten edustusjoukkue palasi naisten salibandyliigan pelistä Oulusta tyhjin käsin. Paikallinen liigajoukkue Rankat Ankat toivat porvoolaisille rankat ajat.

SSRA otti maukkaan kotivoiton, kun PSS hävisi lukemin 5–4 (1–1, 1–1, 3–2).

Lukemat ovat porvoolaisittain melko tylyt, sillä PSS loi pelin aikana maalipaikkoja kaikkiaan 34 ja oululaiset saivat niitä 20. Voittomaalin taas Ankat tekivät aivan ottelun lopussa porvoolaisten ykkösketjua vastaan.

PSS:n päävalmentaja Jukka Kouvalainen mietti myös näitä lukuja.

– Tapahtumia riitti läpi pelin ja saimme kyllä riittävästi paikkoja ratkaista pelin. Ottelun lopussa kolmikko Ella Sundström, Ella Holmberg ja Fanny Holmberg olivat valmiina ratkaisemaan pelin. Otin aikalisänkin, että he saavat hengähtää, mutta peli kääntyikin vastustajalle. Näin voi joskus käydä, vaikka uskoisi toisin.

Kouvalainen sanoo, että jo edellinen peli Kooveeta vastaan oli tehoton.

– Sama meno jatkui Oulussa, kun paikkoja on, mutta ei vain pallo mene maaliin. Kaipaan nyt hyökkäyspeliimme suoraviivaisuutta, sillä ehkä peli menee liikaa siirtelyksi.

PSS ei ole saanut käännettyä peliä omalta puolustusalueelta pois riittävän nopeasti.

– Nämä alkukauden vastustajat ovat onnistuneet pelaamaan pois nopeat kääntömme. Pienet ovat olleet marginaalit ja mitään ei ole vielä menetetty. Kovia pelejä on edessä ja kyllä homma alkaa toimimaan, Kouvalainen näkee.

Yksi epäonnistunut rangaistuslaukauskin porvoolaisilla oli, kun Sundström ei saanut maalia aikaiseksi.

– Kauniista pelistä ja tilanteiden luomisesta ei tule pisteitä, joten tehokkuutta lisää. Puolustajat ovat nyt tehneet alkukaudesta suurimman osan joukkueen maaleista, Kouvalainen ihmettelee.

Tilastot

1. Erä

10:25 1–0 Katja Nättilä (Hanna Niemelä). 13:08 1–1 Kristiina Järvinen (Annina Levälampi).

2. Erä

22:04 1–2 Alisa Kettunen (Taimi Mikkola). 33:29 2–2 Paula Salmijärvi (Laura Liimatta).

3. Erä

44:28 2–3 Annina Levälampi (Elina Hautojärvi). 45:44 2–4 Taimi Mikkola (Olivia Kortelainen), 47:21 3–4 (Sanna Risteli) 51:54 4–4 Emmi Niemelä (RL), 58:54 5–4 Riina Baer (Katja Nättilä).

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Keskustelu

Tilaa uutiskirje

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.