Huntersiin on hyvää imua – Suomi-sarjaan valmistautuminen on raiteillaan

Huntersin edustusryhmässä on mukana tuttuja kasvoja, mutta myös uusiakin. Timo Pasanen

Timo Pasanen

Jääkiekon miesten Suomi-sarjaan valmistautuva Hunters on päässyt valmistautumaan sarjakauteen täysin suunnitelman mukaan. Tai ehkä jääharjoituksia ei ole joukkueella vielä aivan yhtä paljon alla, kuin aikaisempina vuosina.

Porvoon jäähallitilanne on nyt helpottamaan päin ja nuorisohallissa on jo jäätä.

Huntersin miehistö pelaakin tällä viikolla kaksi harjoituspeliä Porvoossa. Saimaan Pallon A-juniorit Lappeenrannasta mittaavat porvoolaisten taidot torstaina kello 19 alkaen. Perjantai-iltana Hunters pelaa kotona HC Giantsia vastaan kello 18.30.

Huntersin päävalmentaja Mikko Juutilainen sanoo, että kauden ensimmäinen harjoituspeli Kotkassa oli positiivinen.

– Voitto toki oli hyvä, mutta paljon hyvää tuli esiin. Meillä on hyvä treenijakso alla ja nyt vain riittävästi jäätä alle. Ainakin kolme treenipeliä lisää on nyt sovittu.

Pelaajatilanne on joukkueen johdon mukaan erinomainen, sillä viime vuoden pelaajista jatkoi suurin osa. Maalivahtiosasto meni toki uusiksi, kun huippukauden pelannut Dominik Salama vaihtoi mestikseen. Tilalle Hunters sai kokeneen Lari Kukkohovin ja nuoret haastajat Niko Tammi ja Walton Miettinen ovat valmiina. Miettinen palaa kasvattajaseuraan Ilveksen A-junioreista.

– Kukkohovi on mennyt viime vuonna hyvin eteenpäin ja halu kehittyä on kova. Kyseessä on urheilija, joka on tottunut vaatimaan itseltään paljon. Meillä on hyvä veskarikolmikko kasassa, Juutilainen sanoo.

Jääharjoituksissa näkee, että joukkueella luistin liikkuu. Viime kauden joukkueen kapteeni Hunters-kasvatti Miika Runsala on yksi iso palanen Juutilaisen ryhmässä.

Myös tehohyökkääjä Teemu Väisänen halusi jatkaa, joten tämä on myös vahva osoitus Porvoon vetovoimasta.

Aleksi Laitinen on 21-vuotias puolustaja, joka tekee myös paluun. Porvoolaissyntyinen Huntersin oma kasvatti tulee Mikkelin Jukureihin Nuorten SM-Liigan joukkueesta.

– Hyvä tilanne, että joukkue on lähes kasassa. Muutama pelaaja on tarkkailussa ja päätetään kohta paljonko lisätään rosteria. Puolustukseen tulee pelaaja lisää, ja se auttaa sisäisen kilpailun kannalta. Yhdeksällä puolustajalla ja viidentoista hyökkääjän voimin haluan lähteä kauteen. Pari hyökkääjää on vielä kaavailussa ja sitten rosteri on valmis. Yritetään katsoa harjoituspelien jälkeen näitä täydennyspelaajia, Juutilainen näkee.

Näillä näkymin Hunters pelaa nuorisohallissa muutaman sarjapelin, mutta tilanne normalisoituu aika nopeasti.

– Olemme päässeet jo kotijäälle ja pelitkin hoituvat ihan mallikkaasti, niin ei ole häiriötekijöitä, Juutilainen miettii.

Huntersin omia kasvatteja on tullut nyt mukaan ihan mukavasti.

– Pyrimme tietysti saamaan näitä kotiin palanneita mukaan, se on tietysti tarkoitus pitkäjänteisellä työllä. Porvoo on Suomi-sarjassa kärkiorganisaatioita ja se luo taas tiettyä imua Porvooseen. Pelaajat tietävät, että Huntersin edustukseen on mahdollisuus palata.

Oma kasvatti Kevin Johansson (s.2001) nostettiin mukaan edustukseen.

– Se on hyvä asia, että junnuja nousee.

– Näissä kahdessa harjoituspelissä tarkoitus on katsoa uusien pelaajien tekemisiä ja puolustuspelaamista. Haetaan toki kokonaisuutta ja yleistä ilmettä. Luistelukunto ja pysyykö ajatus hyvin kasassa ja paikkoja alkaa hahmottumaan.

Edellisen kauden tehokenttä Väisänen, Patrik Mallenius ja Teemu Mielonen saa jatkaa.

– Katsotaan miten heillä lähtee menemään. Hyvää tietoa tulee valmennukselle ja treenipelissä voi aina kokeilla erilaisia asioita. Hyvällä tiellä ollaan ja peruspelaamisen tasoa haetaan eteenpäin.

– Pidän tästä ryhmästä ja hyvä nippu on kasassa, hyvä työmoraali jokaisella, Juutilainen näkee.

Huntersin edustus

Kenttäpelaajat: Jevgeni Soloviev, Miika Runsala, Teemu Mielonen, Toni Lehikoinen, Viljami Korhonen, Perttu Lesch, Nico Björkbacka, Joni Still, Vili Peräkylä, Miska Varjosaari, Patrik Mallenius, Teemu Väisänen, Jere Pulkkinen, Jimi Toivonen, Jesse Kankkunen, Miska Sormunen, Aleksi Laitinen, Vertti Vuoksiala, Ilkka-Pekka Kiukas, Jesse Söderqvist, Kevin Johansson ja Mikko Kumin.

Maalivahdit: Lari Kukkohovi, Niko Tammi ja Walton Miettinen.

Päävalmentaja Mikko Juutilainen, valmentaja Tero Oinonen, joukkueen johtaja Paula Palokangas, huolto Guy Roos ja Tapani Rinne.

Nuorisohallissa Hunters- Saipa A 15.8. kello 19 ja Hunters-Giants 16.8. kello 18.30.

Kommentoi

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Tilaa uutiskirje

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut