Perinteitä kunnioittaen – miekkailussa tiukkoja otteluita

Miekkailun SM-kultaa ja Suomen cupin kalvassa voitti Anna Salminen (vas.). Timo Pasanen

toimitus

Porvoo

Timo Pasanen

Miekkailun superviikonloppu Porvoossa onnistui lopulta yli odotusten. Kilpailijat kehuivat urheiluhallia loistavaksi paikaksi otella.

Naisten kalvan SM-kultaa ja myös Suomen cupin voiton ottanut helsinkiläinen Anna Salminen oli erittäin tyytyväinen Porvoon kisaan.

– Sain juuri sen mitä tulin hakemaan, eli kovia matseja ja tiukkoja tilanteita. Olen toki tyytyväin kahden päivän saldoon, eli voittoihin. On aina urheilijan etu, että joutuu paiskimaan töitä koko ajan. Nyt mitään ei tullut ilmaiseksi, niin se vie taas eteenpäin omaa miekkailua. Naisten taso Porvoossa oli todella kova ja se ilahduttaa minua suuresti. Olen lähdössä EM-kilpailuihin kesäkuussa ja tämä kisa palveli minua hyvin sitä päämäärää varten.

Naisten kalvassa seitsemänneksi tullut sipoolaislähtöinen Laura Salminen oli tyytyväinen kisaan. Hän on tällä hetkellä Suomen ykkösnainen nykyaikaisessa 5-ottelussa. Lajin erikoisosaajien kanssa otellessa hän sanoo löytävänsä itsestään aina sen taistelijat ilmeen, jota tarvitaan myös varsinaisessa leipälajissaan.

– Sain hyvää kokemusta ja otella kovia matseja. Kalvan SM-kisa oli kovatasoinen ja auttaa paljon kohti suurta maalia. Tokion olympialaiset ovat mielessä ja sitä kohti mennään kovaa. Nykyaikaisen 5-ottelun taso maailmalla on kova, joten töitä saa tehdä paikan eteen, Laura Salminen kertoi.

Miesten SM-kulta kalvassa voittanut Jaakko Paavolainen on HFM:n miekkailija, mutta on aloittanut lajin Porvoossa. Loviisasta lähtöisin oleva Paavolainen oli myös tyytyväinen koko SM-kisan antiin. Suomen cupissa tuli tämän kauden ainoa häviö ja se kismitti miestä hieman.

– SM-kulta oli tavoitteena ja sen sain hyvän kilpailun jälkeen. Ensimmäinen kulta miesten sarjassa on aina kova juttu, joten se lämmittää mieltä. Cupissa tuli heikko hetki ja se maksoi voiton, se siitä.

Paavolainen lähtee edustamaan Suomea EM-kisoihin kesäkuussa.

– Nämä kisat Porvoossa palvelivat hyvin tulevaa kisareissua. Sain kovia matseja ja piti tehdä paljon töitä. Olen enemmän sellainen hyökkäävä ottelija ja käyn mielelläni päälle nopeasti. Haluan ohjata matsia ja kyttään kaverin virheitä.

Hänelle hallinta sopii paremmin ja hyvä fiilis auttaa häntä parempaan suoritukseen.

– Kun näen tilaisuuden hyökätä, kaiken on tapahduttava nopeasti, muuten tilaisuus menee ohitse. EM-kisoihin lähden hakemaan sijoitusta jopa 16 parhaan joukkoon.

Porvoon Miekkailijat saivat tänä vuonna apua Hyvinkään Miekkailijoiden väestä.

– Saimme yhteistyöstä hyvää kokemusta ja Hyvinkään apu oli tarpeen. Saimme enemmän väkeä apuun ja näin kuorma ei tullut liian suureksi porvoolaisille jäsenille. Ottelijat ovat olleet tyytyväisiä urheiluhallin tiloihin ja järjestelyistä saimme hyvää palautetta. Se on aina mukava kuulla, että urheilijat viihtyvät, Porvoon Miekkailijat - Borgå Fäktare puheenjohtaja Arto Keskiniva sanoi.

Porvoossa miekkailun harrastajia on noin kolmisenkymmentä.

– Meillän on hyvä aktiivinen ryhmä, ja kilpailuihinkin saadaan hyvin väkeä. Pääosin väkemme harrasta kalpamiekkailua ja niin sen myös Suomessa. Kaikkiaan miekkailijoita Suomessa on reilut pari tuhatta, joten ihan suuri laji ei ole kyseessä. Tosin kaksi nuorten arvokisamitalia tuli Suomeen tänä talvena, se on kova saavutus, Keskiniva kertoo.

Porvoossa ja MM-kolmonen Akseli Heinämaa voitti EM-kolmosen Topias Tauriaisen P20-sarjan finaalissa.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Keskustelu

Tilaa uutiskirje

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.