Jari Hyttinen Akilleen jääpallomiehistön ruoriin

Jari Hyttinen palaa Akilleen jääpallomiehistön valmentajaksi. Timo Pasanen

Timo Pasanen

Viime kaudella neljänneksi jääpallon miesten bandyliigassa sijoittunut Akilles uusii ensi kaudelle valmennuksen. Hyvää työtä joukkueen kanssa tehnyt Antti Parviainen ei jatka ja hänet korvaa Jari Hyttinen. Hyttinen on Akilleen kasvatti ja pelannut sekä valmentanut vihreäpaidoissa useita liigakausia. Hänen sopimus on yksivuotinen.

– Parviainen teki joukkueen kanssa hyvää työtä ja kiitos hänelle työstä seuran eteen, jääpallojaoston puheenjohtaja Kettunen sanoo ja jatkaa, että nyt on aika katsoa eteenpäin ja ottaa uusia näkemyksiä seuraan.

Hyttinen tunnetaan vahvana keskikentän pelaajana ja tulee varmasti kehittämään edelleen joukkueen peliä.

– Ensi kaudelle haluan parantaa jääharjoitusten laatua ja pallollista peliä, toteaa valmentajaksi tuleva Hyttinen.

Hän on ollut jo vuosia mukana Helsingin IFK:n valmennuksessa. Paluu Porvooseen ja kasvattajaseuraan on kuitenkin Hyttiselle mieluinen asia.

– Aika on parantanut niitä arpia, joita ehkä aikoinaan tuli. Aikaa on kulunut, mutta ei ollut helppo päätös tulla tänne valmentamaan. Kotikaupungissa on kiva tehdä asioita ja seurassa on tehty hienoja asioita viime vuosina. Akilles on urheilullinen joukkue, ja joukkueessa paljon hyviä pelaajia. On pelaajia jotka ovat parhaassa iässä ja on niitä, jotka ovat menossa eteenpäin. Osa on tuttuja ja osaan tutustun heti lähiaikoina, Hyttinen sanoo.

Vielä viime kaudella Hyttinen pelasi IFK:n riveissä liigaa, joten hän on hyvin kartalla liigajoukkueista. Eli moni Akilleenkin pelaajista on Hyttiselle tuttuja. Linnajoen koululla opettajana työskentelevä Hyttinen saa valmennettavaksi myös entisiä oppilaitaan.

Akilles saa myös todella vahvan paluumuuttajan, kun Denis Sadakov pelaa tulevalla kaudella Akilleen riveissä. Viime kaudella Sadakov pelasi vielä Venäjän liigaa, mutta nyt hän on tehnyt Akilleen kanssa sopimuksen.

– Tulen mielelläni Porvooseen pelaamaan ja olen jo päässyt harjoittelemaan monen kaverin kanssa. Minusta Akilles on hyvin hoidettu seura ja nyt joukkueessa on paljon osaamista. Nuoret pelaajat ovat hyviä luistelijoita ja on mukana myös kokeneita konkareita. Olen päässyt pelaamaan viime kaudella terveenä ja ole hyvässä kunnossa.

Sadakov on jo viilettänyt Sipoon jäähallissa yhdessä muun joukkueen kanssa toukokuussa.

– On ihan hyvä saada tuntumaa jäälle ja tutustua jo nyt pelikavereihin. Odotan todella innolla päästä taas pelaamaan pallokentälle ja sen fantastisen kotiyleisön eteen, Sadakov sanoo.

Sadakov on vahva luistelija, jolla on hyvä pelikäsitys. Pienessä kaukalossa hän on juonikas pallollisena, joten tämä lupaa hyvää tulevalle kaudelle.

– Pallon pitää toki liikkua, mutta syöttösuuntia pitää myös olla. Hyvällä luistelulla saadaan koko joukkue mukaan peliin ja sitä kautta tulee tulosta, sadakov analysoi.

Ville-Veikko Angeria on tähän asti hoitanut koutsin tehtävää toukokuun jäillä. Hänkin teki mielellään jatkosopimuksen Akilleen kanssa.

– On hieno asia, että Denis (Sadakov) pelaa meillä ensi vuonna. Saamme varmasti taas vuoden kokeneemman nuoriso-osaston mukaan, joten hyvältä näyttää. Mielenkiinnolla odotan, että nyt hyvät lähtökohdat menestyä. Seuran hallitus on tehnyt hienoa hommaa.

– Lähtökohta, että saataisiin muutama pelaaja lisää. Unelmatilanne, että joukkueessa olisi 9-11 loistavaa bandyliigan pelaajaa ja sitten nälkäisiä nuoria täydentämään joukkuetta, Hyttinen näkee..

Rasmus Kettunen jatkaa myös kasvattajaseurassa.

– Se menestys luodaan sillä, että yhdessä tehdään ja harjoitellaan. Uskon että Jari (Hyttinen) on hyvä valmentaja ja kovalla työllä mennään eteenpäin. Hyvällä fiiliksellä lähden taas mukaan.

Akilles Bandy

Viime kaudella Ruotsista Akilleksen riveihin tulleet Rolf Larsson ja Rasmus Kettunen jatkavat myös ensi kaudella Akilleksen riveissä. Uutena on Denis Sadakov. Lisäksi runkopelaajista kokeneet Ville-Veikko Angeria, Matti Vainio, Raoul Karlqvist, Andreas Flinck, maalivahti Olli Lappalainen sekä hyvän kauden liberona pelannut Akseli Pursio jatkavat myös panostamista. Jatkosopimukset ovat tehneet viime kausilla P21-nuorten maajoukkueessa esiintyneet Andreas Lindfors, Casper Hänninen ja William Skog sekä P19 maajoukkueen Akseli Laakkonen, Aapo Pursio, Rasmus Fridolfsson kuten myös erinomaisen kauden edustusjoukkueen maalivahtina pelannut Isak Skog. Joukkueessa jatkavat myös maalivahti Joel Niittyvuopio sekä asevelvollisuuttaan parhaillaan suorittava Dylan Lindblad. Omista nuorista edustuksen ryhmään on nostettu Oskar Volanen ja Rasmus Ek.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Keskustelu

Tilaa uutiskirje

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.